Elche 1-1 Real Madrid

Gjestene fra hovedstaden var det desidert beste laget i første omgang, hvor Luka Modric sendte Los Blancos i føringen med hodet. I andre omgang laget Carvajal et klønete straffespark som Fidel scoret på, og det endte til slutt med poengdeling på den spanske østkysten.

Estadio Martínez Valero, Elche
LaLiga Santander, runde 16
Onsdag 30.desember, kl:21.30

0-1 Luka Modric (19′)
1-1 Fidel (52′) – [Straffespark]

2020 har vært alt annet enn en vanlig år, og dette gjelder også LaLiga Santander hvor det denne sesongen ikke har blitt noen juleferie på lagene. Real Madrid var i aksjon lille juleaften, hvor de beseiret Eibar på Estadio Alfredo Di Stéfano, og en uke senere var det nyopprykkede Elche som stod for tur. Laget fra østkysten har slitt med å score mål så langt denne sesongen, men samtidig sluppet inn relativt få mål, og ligger i skrivende stund på 17.plass i ligaen. Los Blancos derimot ligger komfortabelt på 2.plass, og var på jakt etter tre nye poeng for å holde følge med Atlético Madrid.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Valverde 78′) – Lucas (Hazard 78′), Benzema, Asensio (Vinícius Júnior 87′)

Elche: Badia – Barragan, Verdu, Josema, Miño – Rodríguez (Josan 74′), Marcone, Guti, Fidel – Boye (Carillo 87′), Rigoni (Morente 74′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Real Madrid valgte spillerne du ser i bildet fra start mot nyopprykkede Elche.

To i metallet før flott scoring

Det var Real Madrid som begynte oppgjøret friskest, hvor de kombinerte opp langs den høyre siden før det hadde gått fem minutter. Lucas Vázquez la til slutt inn på bakerste stolpe, hvor Kroos fikk heade helt upresset mot lengste – dog like utenfor. Noen minutter senere kom gjestene til deres første sjanse da Ringoni dro seg innover, og klemte til, men Courtois reddet enkelt. Et kvarter ut i oppgjøret angrep gjestene på ny, hvor Casemiro stusset videre til Marcelo hvor den brasilianske backen klemte til på halv-volley, knallhardt rett i tverrliggeren.

KLEMTE TIL: Marcelo forsøkte seg med en halv-volley tidlig i oppgjøret som dundret i metallet.

Få minutter etter dette kom omsider den første scoringen. Asensio mottok ballen på vertene sin banehalvdel, og klemte til fra langt hold, men en finger fra Badia dyttet ballen i tverrliggeren. Real Madrid var omsider ikke ferdige med angrepet for Luka Modric fulgte på, og kroaten headet ballen vakkert i mål til 0-1. Ti minutter senere førte Carvajal med seg ballen fremover før han fant Lucas i feltet, men kantspilleren brukte for lang tid, og skuddet ble blokkert til corner. En halvtime ut i oppgjøret hadde Ramos blitt med fremover, og midtstopperen svingte inn et innlegg hvor Benzema ble revet ned, dog så vinket dommeren spillet videre. Fem minutter senere dømte han omsider straffe til Real Madrid for hands på en Elche-spiller, men ved hjelp av VAR endret han korrekt avgjørelsen.

MED HODET: Luka Modric scoret med hodet for første gang siden 2009, og for første gang i sin Real Madrid-karriere.

Klønete forsvarsspill leder til poengdeling

Det skulle omsider ikke gå lang tid i den andre omgangen før vertene fikk utlikningen sin. Kun fem minutter ut i omgangen rev Carvajal ned Antonio Barragan i feltet, og dommeren var krystallklar da han pekte på krittmerket. Fidel gjorde seg klar ved krittmerket, og selv om Courtois var etter den så klarte han ikke å få fingrene på ballen, 1-1. Like før timen var Lucas Vázquez frempå igjen, hvor han fintet seg inn i feltet, og klemte til, men forsøket ble reddet. Et par minutter etter dette kom vertene til en ny stor sjanse da Rigoni ble spilt i bakrommet bak Ramos og Marcelo, men Varane fikk presset han til å spille ballen videre til Boye som vendte rundt, og satte ballen via stolpen og like utenfor.

Tjue minutter før full tid fikk Real Madrid to store sjanser. Først frempå var Carvajal som ble spilt i bakrom av Kroos, og backen fintet rundt før han skjøt med venstre, men igjen reddet Badia. Få sekunder senere var det Ramos som fikk en stor sjanse da ballen datt ned hos han i feltet, men Badia var aggressiv og stormet for å hindre scoring. Los Blancos fikk en sjanse like før slutt hvor Modric sendte et flott innlegg mot Benzema i det siste ordinære spilleminuttet, men angriperen traff ikke ballen, og kula endte like utenfor. Tre minutter på overtid fikk vertene frispark i god posisjon, og midtstopper Verdu gjorde seg klar, men forsøket var ikke godt nok til å overliste Courtois. Dermed endte det med poengdeling onsdag kveld.

FLOTT REDNING: Thibaut Courtois vartet opp med en solid redning på overtid mot Elche.

Thibaut Courtois (5): Får ikke mange avslutninger på seg i dette oppgjøret, men de som kommer hans vei har han god kontroll på. Har en fin redning på frisparket på overtid, og går riktig vei på straffesparket, men klarer ikke å hindre scoring.

Dani Carvajal (5): Spiller egentlig en godkjent kamp, hvor han involverer seg både offensivt og defensivt, men feilen hans blir dessverre skjebnesvanger. Klønete å rive ned Barragan på måten han gjør der. Ellers involverer han seg positivt fremover med en avslutning på mål, og har god kontroll bakover.

Raphaël Varane (6): Den beste av de i det bakerste leddet i kveld. Reddet både Ramos og Marcelo ved flere anledninger, hvor den rutinerte venstresiden faller tilbake til gamle synder. Har noen gode defensive løp, og viktige brudd. Som vanlig er han også solid i luftrommet, og franskmannen hadde i tillegg 96% treff på pasningene.

Sergio Ramos (5): Faller litt tilbake til gamle synder i kveld, hvor han slakker litt mot svakere motstand. Etterlater alt for mye rom bak seg ved flere anledninger, og slurver litt med enkelte pasninger. Det er ikke slik at feilene koster Real Madrid noen poeng, men samtidig så er det litt typisk at kapteinen gjør dette når Marcelo er ved siden av han.

Marcelo Vieira (4): Har noen gode involveringer offensivt, blant annet et skudd på halv-volley som ender i tverrliggeren, og et godt innlegg, men defensivt er det så som så. Etterlater rom hele tiden, og enkelte ganger når han ikke lenger tilbake enn at han kan motta ballen like før midten etter at Real Madrid har gjenvunnet den. Henger ikke med i svingene lenger, og hans fæle statistikk i LaLiga fortsetter.

Luka Modric (6 BB): Fortsetter sin stabilt gode form hvor han er involvert i omtrent alt Real Madrid foretar seg. Fordeler baller, både sideveis og fremover. Kombinerer med sine lagkamerater, og driver ofte opp tempoet i laget. I tillegg til alt det usynlige så får han også en scoring med seg fra kveldens kamp, og den er av det flotte slaget. Følger opp et skudd fra Asensio, og header ballen vakkert i det lengste hjørnet. Banens beste i kveld!

Carlos Casemiro (5): Ingen stor kamp av brassen, for selv om han gjør det usynlige som alltid så blir han alt for begrenset fremover. Det går ekstremt sakte hver gang han er involvert, og litt for ofte velger han det trygge fremfor det riktige, men litt mer risikable valget. Klarer ikke å involvere seg positivt fremover, og da går det litt opp i opp med det han gjør defensivt.

Toni Kroos (5): Tyskeren spiller tidvis godt, hvor han involverer seg med flotte pasninger, både lange og korte, men det blir også litt for mange bom ved enkelte anledninger. Bommer fullstendig på et par cross-pasninger som enten er for lange eller for korte. I tillegg så virker han litt sliten mot slutten av oppgjøret hvor han ikke henger helt med på tempoet, og byttes korrekt ut.

Lucas Vázquez (4): Ingen stor kamp fra den spanske kantspilleren. Kommer til et par sjanser, en hvor han blir blokkert og en som går på mål, dog uten å overliste målvakten til Elche. Gjør noen flotte ting i oppbyggingen av angrepene, men for seg selv blir han litt for veik og han tilfører nesten ingenting. Må opp noen hakk med en rekke spillere skadefri.

Karim Benzema (4): Klarer ikke helt å komme inn i oppgjøret, og blir løpende litt i mellom. Har en del pasninger, men mange av de går bakover eller ut til siden uten at han selv får den tilbake eller at det fører til noen nevneverdig. Følges tett at Elche sine midtstoppere hele oppgjøret, og har nesten ikke noe som helst av verdi å nevne fra dette oppgjøret.

Marco Asensio (5): Virker frisk til å starte oppgjøret, hvor han drar seg innover i banen ved flere anledninger og involverer seg. Har et særdeles godt skudd som akkurat reddes av Badia, men returen settes i mål av Modric. Utover i kampen, og spesielt i den andre omgangen så faller han omsider litt igjennom, og bidrar ikke nevneverdig.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men har ikke noe spesielt godt innhopp. Involverer seg lite, mister ballen for ofte og alt i alt blir det svakt.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, og det skal belgieren være glad for. Makan til svakt innhopp skal man lete lenge etter. Involverer seg ikke i det hele tatt, og utretter absolutt ingenting.

Vinícius Júnior (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Elche?