Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
Martin Helleruds spesialer

Den umulige returen?

Etter at Juventus nylig røk ut av Champions League mot Porto så har ryktene dukket opp om at Cristiano Ronaldo ønsker å returnere til den spanske hovedstaden - men kan det egentlig skje?

I forrige uke røk Juventus nok en gang ut av Champions League mot et i utgangspunktet svakere lag, da Porto sikret avansement til kvartfinalen etter ekstraomganger i Torino. Dermed røk den gamle dame ut før semifinalen i den gjeveste klubbturneringen for fjerde sesong på rad, og italienerne har aldri kommet seg lenger enn kvartfinalen siden de hentet Cristiano Ronaldo.

Portugiseren forlot Real Madrid etter ni år i klubben i 2018, med et mål for øyet: vinne Champions League med en tredje klubb. Dette har han ikke maktet, og prestasjonene til Juventus i Champions League har tvert imot vært svakere siden Ronaldos ankomst i 2019. Etter at Juventus røk ut mot Porto og Champions League-drømmen brast nok en gang, så dukket et interessant rykte opp..

Når støvet fikk lagt seg etter Juventus’ Champions League-exit, så meldte Josep Pederol at Cristiano Ronaldo sin agent, Jorge Mendes, hadde kontaktet Real Madrid vedrørende en potensiell retur til den spanske hovedstaden for tidenes mestscorende Real Madrid-spiller. Josep Pederol er kjent for å ha spesielt tette bånd tilknyttet klubbpresident Florentino Pérez.

Men er det i det hele tatt realistisk å håpe på at Cristiano Ronaldo skal returnere til Real Madrid?

En av grunnene til at Cristiano Ronaldo forlot klubben i 2018 var at Real Madrid og Florentino Pérez ikke var villige til å gi han en lønnsøkning, og øke lønnen hans fra 17 millioner euro til 30 millioner euro i året. Dette, i tillegg til at Ronaldo var lei de spanske myndighetenes aggressive skatteregler.

Det hele endte med en samtale mellom Ronaldo og Pérez, der sistnevnte skal ha sagt at hvis en klubb var villige til å legge over 100 millioner euro på bordet, så skulle han få gå. Ronaldo sendte oppgaven videre til sin agent Jorge Mendes, som trakk Juventus opp av hatten. Det hele endte med det som kunne se ut som en bitter skilsmisse, med steile fronter.

UENIGE: Cristiano Ronaldo og Florentino Pérez skiltes med ondt blod da Ronaldo forlot klubben sommeren 2018, men nå er forholdet bra igjen.

Real Madrid og Cristiano Ronaldo virket å være ferdige med hverandre frem til portugiseren overraskende nok dukket opp under den hittil siste kampen med tilskuere på Santiago Bernabéu. 1. mars 2020 var Ronaldo på plass under El Clásico på Santiago Bernabéu ettersom serierunden i Serie A hadde blitt utsatt grunnet Covid-19, og brått så det ut som forholdet mellom Ronaldo og Pérez var bra igjen.

Nå ser det brått ut til at Cristiano Ronaldo ønsker seg hjem igjen, men hvorvidt er det en reell mulighet for at vi skal få se Cristiano Ronaldo tilbake i Real Madrid-drakten?

Ryktene vil ha det til at Real Madrid nå studerer muligheten for å hente portugiseren tilbake til klubbe, men at det ikke vil gå på bekostning av andre planer Los Blancos har lagt for sommerens overgangsvindu. I tillegg ville ikke Real Madrid vært villige til å tilby Ronaldo høyere lønn enn det han hadde sist han var i klubben, altså ca. 17 millioner euro.

RETUR? Skal Real Madrid-fansen få se Cristiano Ronaldo ikle seg den helhvite Real Madrid-drakten igjen?

Juventus sliter, som alle andre klubber, med økonomien grunnet Covid-19, og Cristiano Ronaldos nåværende lønn på 30 millioner euro er en tung pris å betale for Torino-klubben. Av den grunn skal den gamle dame være villige til å slippe portugiseren til en vesentlig lavere pris enn hva de betalte for tre år siden, og prislappen skal visstnok være 29 millioner euro.

Hvis man utelukkende skal se på en mulig Ronaldo-retur fra et økonomisk perspektiv, så vil dette være en overgang med store oppsider for Real Madrid. Los Blancos vil igjen tjene enorme summer på Ronaldos bilderettigheter og muligheten for å markedsføre returen til klubbens toppscorer gjennom tidene, kan være en økonomisk gullgruve for Florentino Pérez.

GODT FORHOLD: Cristiano Ronaldo og Zinedine Zidane hadde et godt forhold, og sistnevnte avkreftet på ingen måte at portugiseren kan returnere til klubben.

På pressekonferansen før den avgjørende åttendelsfinalen mot Atalanta fikk Zinedine Zidane spørsmål om situasjonen til Cristiano Ronaldo, og hvorvidt det er mulig at man får se portugiseren tilbake i Madrid. Zidane, som stort sett aldri uttaler seg om andre lags spillere, overrasket med sine uttalelser vedrørende sin tidligere storscorer.

– Hans retur kan skje… Vi vet hvilken person han er og alt han har gjort for Real Madrid, men nå spiller han for Juventus og dette må vi respektere. Vi kjenner han og vi har vært så heldige å ha han her. Han er en imponerende midtstopper, vi får se hva som skjer i fremtiden.

Ryktene vil ha det til at Real Madrid-garderoben er positiv til ryktene om en potensiell Ronaldo-retur, og disse ryktene vil uten tvil prege nyhetsbildet resten av sesongen. Hva som skjer blir spennende å se, men det kan altså se ut til at det eksisterer en mulighet for at tidenes mestscorende Real Madrid-spiller vender hjem den spanske hovedstaden.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.