Kamprapporter

Celta Vigo 1-2 Real Madrid

Real Madrid tok tre viktige poeng på Balaídos etter to straffescoringer av Karim Benzema.

Celta Vigo 1 – 2 Real Madrid
Estadio de Balaídos
LaLiga Santander, runde 30
Lørdag 2.april, kl: 18.30

Karim Benzema (19’) – Straffespark
1-1 Nolito (52’) – Assist: Javi Galán
1-2 Karim Benzema (70’) – Straffespark

Etter å ha hatt en hel landslagspause på å reflektere over det pinlige tapet i El Clásico var det endelig tid for Real Madrid å slå tilbake i kveld. På motsatt banehalvdel sto Celta Vigo, et lag som hviler godt midt på tabellen. Bortekamper på Balaídos er likevel alltid tøffe, og i kveld ble intet unntak. Med et stort fokus på Champions League-kvartfinalen på onsdag lå alt til rette for en tett og spennende kamp i Vigo.

Og kampen leverte absolutt opp til forventingene. Real Madrid tok ledelsen like før det var spilt tjue minutter da Karim Benzema var iskald fra straffemerket. Det kom ikke til å bli første gang franskmannen skulle opp mot Celta Vigos sisteskanse i denne kampen. Etter scoringen tok Celta mer og mer over, og like før pause fikk hjemmelaget en scoring annullert. Tidlig i andre omgang fikk Celta likevel sin tellende scoring da Nolito satte inn 1-1. Litt senere i omgangen fikk Real Madrid et nytt straffespark da Rodrygo ble felt, men denne gangen reddet Dituro i Celta-buret. Noen minutter senere kunne han derimot ikke hindre franskmannen da han, nok en gang, fikk muligheten fra sekstenmetersmerket. Real Madrid sikret dermed 1-2-seieren i en tøff bortekamp.

Saken fortsetter under bildet

BANENS BESTE: Thibaut Courtois var nok en gang Real Madrids redningsmann da serielederne tok tre poeng på Balaídos.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (8 BB): I kveldsolen i Vigo beviste Thibaut Courtois nok en gang hvorfor han er verdens beste keeper. Belgieren leverte flere strålende redninger i buret til Real Madrid, og man kan bare undre seg hva resultatet hadde blitt dersom det hadde vært en annen keeper i mål. Real Madrid beste i kveld!

Lucas Vázquez (6): Lucas fikk muligheten på høyreback i kveldens kamp etter at Carvajal har fått mye kritikk de siste ukene. Mange var nok derfor fornøyde med å se Lucas Vázquez i startelleveren. Lucas gjorde seg på ingen måte bort, og han virket svært trygg med ball i store deler av kampen. Selv om han i enkelte situasjoner slet litt defensivt så klarte han seg greit med tanke på Asensios fullstendig mangel på defensivt arbeid. En god kamp av Lucas Vázquez.

Eder Militão (6): Militão er en fighter uten sidestykke i dette Real Madrid-laget, og denne kampen krevde en slik spiller. Han kjempet til seg det første straffesparket, trøkket til i hver eneste duell og gjorde det tøft for Aspas til tider. Posisjoneringen hans på Celta sin scoringer er likevel ganske tvilsom, ettersom han var ganske langt ute av posisjon. Sammen med Casemiro kontrollerte han luftrommet, og han leverte en god kamp.

David Alaba (5):  David Alaba var som alltid solid med ball i beina, og han leverte noen gode defensive sekvenser også i kveldens kamp. Han slet allikevel ved flere anledninger på innlegg i boks, og flere av Celtas største sjanser kom etter at Alaba feilberegnet et innlegg. Den svakere av de to stopperne, til tross for at han definitivt spiller en godkjent kamp.

Ferland Mendy (5): Ferland Mendy var tilbake i startelleveren for Real Madrid i kveld etter et lite skadeavbrekk, og det er tydelig å se at laget blir styrket av å ha franskmannen på venstreback. Han var umulig å passere i kveldens kamp, og han gjorde også noen viktig klareringer defensivt. I tillegg var han god på å ta med seg ballen fremover i banen og bryte noen ledd hos Celta da de presset høyt. En godkjent kamp av Mendy.

Casemiro (6): Casemiro ble en viktig spiller for Real Madrid i denne kampen, spesielt når laget måtte forsvare seg heroisk i flere perioder i kampen. Brasilianeren hadde flest klareringer av alle på banen, og det var heller ingen som vant flere hodedueller enn ham. Han hadde allikevel noen svake sekvenser med ballen i beina, og han bommet også grovt på taklingen i forkant av Celtas scoring. Allikevel en god kamp av Casemiro.

Toni Kroos (5): Toni Kroos gjorde i kveld som han pleier å gjøre, nemlig å være ekstremt ballsikker og gi Real Madrid ro og kontroll i midtbaneleddet. Tyskeren var ikke like mye involvert fremover som han ofte pleier å være, i motsetning til midtbanekompis Luka Modric. Allikevel traff han på 94% av pasningene sine og han bet godt fra seg i duellene med Celtas midtbanespillere.

Luka Modric (6): Luka Modric leverte i kveld en god kamp, slik han alltid gjør. Selv om han ikke var like dominerende som vi har sett han tidligere denne sesongen bidro han fortsatt med noen flotte tekniske detaljer, pasninger og løp. 94% pasningstreffsikkerhet er også svært bra. God kamp av kroaten.

Marco Asensio (4): Marco Asensio leverte en kamp som aller best kan oppsummeres med usynlig. Det var ikke mye spanjolen klarte å skape på Real Madrids høyrekant, selv om han til tider viste glimt av noe. I tillegg fortjener Asensio definitivt kritikk for sine defensive bidrag i dag, hvor han flere ganger etterlater Lucas Vázquez helt alene mot både kant og back. Dette blir svært tydelig på Celtas scoring. En ganske skuffende kamp fra Asensio, og det spørs om ikke Rodrygo la inn en bedre søknad for å starte mot Chelsea på onsdag.

Karim Benzema (7): Det er tydelig å se at Real Madrid er et helt annet lag fremover på banen med Karim Benzema i laget. Selv om han ikke kveldens kamp ikke scoret fra åpent spill var han involvert i det aller meste laget skapte fremover, og han kombinerte som alltid godt med sine lagkamerater. I tillegg fikk han utrolig nok sjansen fra straffemerket tre ganger i løpet av kampen, og han reiser fra Balaídos med to scoringer.

Vinícius Júnior (4): Vinícius spilte langt ifra sin beste kamp for Real Madrid i kveld. Celta var gode på å ta brasilianeren ut av kampen ved å sette både én, to og tre spillere på han når de sjansen. Driblingene satt ikke helt, og han ble ganske lett for Celta å nøytralisere. Ingen god kamp av brasilianeren, dessverre.

Innbytterne: 

Rodrygo Goes (6): Rodrygo kom inn med litt fart og energi i beina, og det var ikke lenge han var på banen før han skaffet straffespark. Mot slutten av matchen fikk han også en god mulighet til å komme alene med keeper, men noen litt dårlige touch og heroisk forsvarsspill hindret den brasilianske unggutten.

Federico Valverde (5): Federico Valverde var svært god for Uruguay i landslagspausen, og etter å ha spilt mye i Sør-Amerika den siste uken var det nok naturlig at han startet på benken. Midtbanespilleren gjorde ikke så mye ut av seg i løpet av det drøye kvarteret han fikk på banen.

Dani Carvajal (5): Dani Carvajal har fått mye kritikk den siste tiden etter flere forferdelige kamper på Real Madrids høyreback. I kveld startet han på benken men fikk allikevel noen minutter på banen. Spanjolen leverte et greit innhopp, uten å bemerke seg nevneverdig.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort for vurdering.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.