Intervjuer

Carvajal: – Jeg ønsker å legge opp i Real Madrid

I går signerte Dani Carvajal en ny kontrakt med Real Madrid, som knytter han til klubben frem til 2025. I intervjuet som fulgte pratet han om å vokse opp i klubben, få muligheten på førstelaget og håpet for fremtiden.

I går ble det bekreftet at Dani Carvajal har signert en ny avtale med Real Madrid, som knytter han til klubben frem til 2025. Høyrebacken har vært i Real Madrid i snart 20 år, og nå er det altså bekreftet at han skal være med videre når klubben skal gjennom et generasjonsskifte. Mange har holdt Carvajal som en potensiell kaptein for Los Blancos i fremtiden, og nå er det er ikke usannsynlig at det kan skje.

Etter at Carvajal tilbragte et år i tysk fotball, hentet klubben han tilbake før 2013/2014-sesongen. Han fikk gradvis flere og flere muligheter av trener Carlo Ancelotti, og han startet Champions League-finalen mot Atlético Madrid i mai 2014. Siden den tid har han han gjort høyrebacken til sin posisjon, og han har vunnet utallige trofeer i klubben. Etter presentasjonen og kontraktsigneringen stilte Carvajal opp til intervju.

Saken fortsetter under bildet

Alfredo Di Stefano
FØRSTE STEG: Alfredo Di Stéfano akkompagnerer Dani Carvajal da akademi-spilleren legger en Real Madrid-drakt som en symbolsk start av byggingen av Real Madrids treningsanlegg Valdebebas.

Han snakket om hvordan føles å vokse opp i Real Madrid, og hvordan det har vært å endelig oppfylle guttedrømmen om å spille for Real Madrid:

– Et helt liv med Los Blancos. Det er det viktigste for meg. Jeg kan ikke se for meg livet mitt og livet til familien min uten denne drakten, uten å representere disse fargene. Jeg håper at jeg kan bli her ut kontrakten og enda lenger, og jeg håper at jeg kan legge opp her. Jeg kan si at jeg har oppnådd tilnærmet alle drømmene mine her. Det som er så bra med denne drakten er den ambisjonen man får av å ha den på, og den egenskapen man har til å fornye disse drømmene. Lagets suksess er et resultat av det.

– Den unge gutten som ville spille for Real Madrid koste hva det koste vil, som jobbet hardt hver dag og kjempet for å oppfylle drømmen sin. Årene går, men den følelsen er der fortsatt. Denne klubben har sett meg vokse opp, den har sett min sønn vokse opp, og den har sett at jeg har fått familie. Det er fantastisk. Å kunne spille på gamle Valdebebas, å legge den første steinen til det nye, å kunne spille på Santiago Bernabéu, å spille i det nye – dette er øyeblikk som går hånd i hånd med klubben og jeg er veldig stolt.

Nøkkelen til suksess

– Gjennom hardt arbeid, offervilje, verdier, talent og hardt arbeid er det mulig å komme seg til førstelaget. Man må ta vare på hvert øyeblikk, og man må gjennomføre hver øvelse på trening som det er den siste. Slik blir man værende her. Til syvende og siste må man leve i øyeblikket og gi alt man har. Da kommer suksessen og muligheten til å bli her i mange år.

De beste øyeblikkene

– Det er så mange. Det er vanskelig å velge bare ett, men jeg må si at La Décima var katalysatoren for all suksess vi har opplevd i denne store perioden. Det er til tross for at det var det andre trofeet vi vant den sesongen, etter Copa del Rey-seieren mot Barcelona. La Décima representerer litt av alt: reisen til et suksessfullt lag, og om tro og lidenskap.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dani Carvajal
CHAMPIONS LEAGUE-SUKSESS: Dani Carvajal løfter Champions League-trofeet over hodet etter at Real Madrid ble det første laget til å forsvare en Champions League-tittel.

Carvajals kamprutine

– Jeg liker å gå inn på banen med høyrebenet først. Jeg ber som regel i det andre toalettet fra venstre før kamp, og jeg tar på meg høyre sokk først. Det er enkle ting, men det er noe jeg gjør uten å tenke nå.

Ancelotti

– Carlo er en topp trener, i ordets fulle betydning. Da jeg kom tilbake fra Tyskland tilbragte jeg min første sesong med han, jeg fikk min debut under han, og han tillot meg å bli en viktig spiller. Jeg endte opp med å gjøre posisjonen til min egen og klarte å vinne hans tillit.

Viktigheten av familie

– Utdanningen jeg fikk av foreldrene mine var essensiell for at jeg er her i dag for å forlenge kontrakten min frem til jeg er 33 år gammel. De er en veldig viktig del av livet mitt hver dag, både når det går bra og når det går dårlig. Det er de som hjalp til å komme hit i dag, og derfor liker jeg å dele disse opplevelsene med dem. Familie er det viktigste av alt.

Takknemlighet til klubben

– Jeg kan bare takke dem. Jeg kan bare si takk for alt Real Madrid har gitt meg. Klubben har gjort meg til den personen jeg er i dag, den har formet meg som fotballspiller, og fått meg til å sette pris på ting mye mer. Jeg kan bare si tusen takk. Carvajal vil være her en stund, og det er på tide å ta et steg videre og bli en viktig del av dette prosjektet når vi skal prøve å vinne flere titler.

Legg inn en kommentar