Borussia Mönchengladbach 2-2 Real Madrid

Real Madrid dominerte store deler av oppgjøret mot Borussia Mönchengladbach tirsdag kveld, men kom bakpå etter to scoringer av Marcus Thuram. En sluttspurt med scoringer fra Benzema og Casemiro sikret omsider et poeng.

1-0 Marcus Thuram (32′) – Assist: Alassane Plea
2-0 Marcus Thuram (58′)
2-1 Karim Benzema (86′) – Assist: Carlos Casemiro
2-2 Carlos Casemiro (90+2′) – Assist: Sergio Ramos

Los Blancos spilte en meget solid kamp i helgen, hvor de endte opp med å slå Barcelona på Camp Nou, med sifrene 1-3. Med andre ord så klarte de helhvite fra den spanske hovedstaden å snu den dårlige trenden etter nederlag mot Cádiz og Shakhtar. Tirsdag kveld skulle de omsider ut i dyst igjen, og denne gang var det Champions League som stod for tur, hvor Borussia Park i Mönchengladbach var arenaen som ventet. Motstanderne klarte uavgjort i første oppgjør mot Inter på bortebane, og det var derfor ingen lett kamp som ventet for Real Madrid mot Borussia Mönchengladbach tirsdag kveld.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos (Modric 70′) – Asensio (Rodrygo 83′), Benzema, Vinícius Júnior (Hazard 70′)

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Kramer, Neuhaus – Hofmann, Stindl (Wolf 79′), Thuram (Herrmann 70′) – Plea (Embolo 79′)

Mot spillets gang…

Det var Real Madrid som åpnet best på Borussia Park, og gjestene fra Spania tok umiddelbart kontroll over oppgjøret. De dominerte med ball i beina, og rullet opp fra side til side, hvor de spesifikk fokuserte på å straffe vertene på deres venstre side defensivt. Den første sjansen kom etter et kvarter da Lucas Vázquez spilte Benzema i bakrom, hvor franskmannen tok ned ballen på brystet og klemte til på halv-volley, like utenfor. Et par minutter senere var Lucas frempå igjen etter at Real Madrid rullet opp fra venstre mot høyre før backen sendte ballen inn mot Vinícius Júnior, men avslutningen ble blokkert.

Like før halvtimen var det gjestene sin tyske midtbanespiller sin tur til å teste lykken da Kroos klemte til fra drøyt tjue meter, men Sommer var solid og dyttet til corner. Det påfølgende hjørnesparket landet på hodet til Benzema, men headingen gikk rett i klypene på Sommer. Et par minutter etter dette skulle omsider vertene få sin første sjanse. Kroos slår en svak feilpasning, snappes opp av Hofmann, før Plea snapper ball. Angriperen kombinerer med Hofmann, får ball tilbake og finner Thuram på motsatt side av feltet som klemmer ballen i mål til 1-0. Drøyt fem minutter før hvilen kombinerte Lucas og Valverde før Asensio ble spilt gjennom, men igjen reddet Sommer. 1-0 til pause.

Ting ser mørkt ut

Real Madrid satte på turboen i begynnelsen av andre omgang, hvor Asensio klemte ballen i metallet kun et minutt ut i omgangen på retur fra et hjørnespark. Et par minutter senere bygget gjestene opp på venstre side, hvor Mendy til slutt finner Asensio i boksen, men forsøket ble blokkert til corner. Kun noen sekunder etter dette drar Valverde seg forbi en motspiller på høyre side før han finner Vinícius Júnior i feltet med flott pasnings, men utrolig nok så sender den unge brassen ballen langt utenfor.

Ti minutter ut i omgangen kom vertene på deres første visitt da Kramer dro seg forbi et par forsvarere før han forsøkte skudd, men en flott blokkering av Casemiro hindret en sjanse. Like før timen skulle omsider vertene bite fra seg på ny. Lainer ble spilt fri på den høyre siden hvor han sendte kula inn i feltet mot Plea som klemte til, men Courtois reddet forsøket. Sisteskansen måtte omsider gi en retur, og Marcus Thuram var perfekt plassert til å pirke ballen inn til 2-0.

Lysglimt i mørket

Kun et par minutter etter scoringen ble Plea spilt helt fri i bakrom, og den franske angriperen testet lykken, men Courtois gjorde en flott redning og hindret scoring. Den offensive midtbanespilleren Stindl var nestemann ut da han ble spilt inn bak Ramos fem minutter senere, men avslutningen endte akkurat til side for mål. Tjue minutter før full tid svingte Kroos et frispark inn, hvor ballen ble klarert til Asensio i returrommet, og kantspilleren ladet skuddfoten, men forsøket endte rett på Sommer. Noen minutter senere gjorde Benzema en god prestasjon da han hold ballen i spill ved dødlinjen før han fant Hazard i feltet, men avslutningen til belgieren endte dessverre i nettveggen.

REDUSERING: Karim Benzema scoret den viktige reduseringen fem minutter før full tid.

Real Madrid ga omsider ikke opp, og med snaut fem minutter igjen av ordinær tid så kom den forløsende reduseringen. Gjestene kom seg frem på den høyre siden, og et innlegg mot bakerste stolpe ble på mesterlig vis «reddet» av Casemiro som fant Benzema med sin stuss. Franskmannen valgte en akrobatisk løsning da han saksesparket ballen i mål til 2-1. Zidane var omsider ikke fornøyd for han sendte sine forsvarere frem de resterende minuttene, og baller ble pumpet inn i feltet. To minutter på overtid etter lang oppbygging sendte Lucas ballen inn i feltet, hvor Ramos stanget ned til Casemiro som klemte ballen i mål. Flere sjanser ble det ikke, men Real Madrid sikret et viktig poeng.

SIKRER POENG: Carlos Casemiro sikret et poeng for Real Madrid to minutter på overtid.

Thibaut Courtois (6): Får egentlig veldig lite å bryne seg på i løpet av dette oppgjøret, da sjansene til vertene er få. Har en meget solid redning på et gjennombrudd fra Plea, og ellers solid med ballen i beina, hvor han fordeler godt til sine forsvare. Skal dog ha honnør for hvor mange baller han bryter i bakrom ved å være tidlig ute.

Lucas Vázquez (6): Er veldig god i den første omgangen hvor han nesten på egenhånd skaper trøbbel ned langs den høyre siden, og skaper noen gode kombinasjoner. Blir dog tatt litt på senga defensivt på scoringen til Thuram, hvor han ikke har kontroll i det hele tatt. Litt nøytral i begynnelsen av andre omgang, men våkner til liv igjen mot slutten av kampen hvor han jobber som en helt, og har et avgjørende innlegg på scoring nummer to.

Raphaël Varane (5): Blir satt i flere vanskelige posisjoner grunnet det høye presset til sine rekke-kamerater, og spesielt Ramos sitt. Dette gjør at han sliter med å sette offside-linja til tider, men samtidig gjør han en rekke gode løp defensivt og har noen viktige brudd. Solid i luftrommet, hvor han flere ganger stanger unna mot Thuram. Ingen kjempekamp, men virker som han prøver å holde forsvaret stabilt.

Sergio Ramos (4): Spilte en helt rå kamp i helgen mot Barcelona, men i kveld var det «gamle Ramos» som møtte opp. Presset ekstremt høyt uten å få spesielt mye ut av det, og blir straffet i forkant av scoring nummer en, og nesten ved flere anledninger hvor han reddes av andre. Dog så skal han ha kreditt for jobben han gjør mot slutten av kampen, og er nest sist på scoringen til Casemiro hvor han virkelig kriger hardt.

Ferland Mendy (3): Ingen god kamp av den franske backen. Sliter med å involvere seg opp langs den venstre siden, og blir stoppet omtrent hver eneste gang av Hofmann. Når han først slipper til så sitter ikke kombinasjonene helt heller, og han bommer på litt for mange enkle pasninger. Må opp noen hakk fra dette.

Federico Valverde (7 BB): I første omgang er han den eneste midtbanespilleren som bidrar med noe som helst positivt. Driver fremover i banen, skaper kombinasjoner, og er overalt på banen. Jobber også knallhardt defensivt hvor han har flere gode brudd, og gjenvinninger. Gjør totalt sett en meget solid kamp, og dette er på tross av et par svake pasninger her og der, men han spiller med hjertet på utsiden av drakta, og kjemper til siste slutt.

Carlos Casemiro (7): Ligger og balanserer midten i første omgang, og klarer dette relativt bra, men blir for anonym offensivt, hvor han ikke klarer å holde tempoet i ballen oppe, og tidvis ligger i pasnings-skygge. I andre omgang, og spesielt mot slutten skrur han omsider bryteren om. Spiller midtstopper, ballfordeler og dekker hele banen på en gang. Gjør en fantastisk heading før scoringen til Benzema og er iskald på sin egen scoring.

Toni Kroos (3): Har en elendig pasning som til slutt fører til at vertene får sin første scoring. Virker tung og treg i store deler av kampen, klarer ikke å holde tempoet opp, og gjør veldig lite positivt med unntak av et solid skuddforsøk. Burde kanskje fått hvile start for tyskeren så sliten ut i kveld.

Marco Asensio (5): Jobber bunnsolid defensivt mot Barcelona, og i kveld slapp han seg noe mer løs offensivt. Har noen god løp, noen gode driblinger og skaper en del kombinasjoner, spesielt med Lucas, men det blir litt for mye nesten. Har et skudd i metallet, og et skudd som reddes av Sommer, men får det liksom ikke helt til å stemme. Så dog mer positiv ut offensivt enn på lenge.

Karim Benzema (3): Sliter stort med å komme seg til sjanser, og virker ute av form. Er seig, og tidvis veldig ego i dette oppgjøret. Skaper noen kombinasjoner, og har noen forsøk på skudd uten spesielt hell. Mot slutten av kampen våkner han dog til liv, hvor han er nede i banen og fordeler ballen før han sprinter inn mellom stopperne for å sloss i feltet, og han scorer den viktige reduseringen med et akrobatisk saksespark. Ingen god kamp, men en viktig scoring.

Vinícius Júnior (3): Dette var ingen stor kamp for den unge brassen. Slet med å bryte ned Lainer og Hofmann på hans side, og i tillegg til dette var kombinasjonene med Mendy svake. Skal kanskje ikke ha så mye kritikk for en laber dag på jobben ettersom det meste av spillet vendes mot høyre, men gjør ikke nok for å involvere seg, og treffer dårlig med involveringene.

Luka Modric (7): Tilfører virkelig et friskt pust når han kommer inn. Styrer tempoet flott, fordeler ballen og tar initiativ. Gjør et veldig godt innhopp, hvor han involverer seg masse og tar ansvar.

Eden Hazard (5): Virker spillesugen den tiden han er på banen, og driver et par ganger fremover med ballen. Burde scoret et mål da han ble spilt frem av Benzema, men alt i alt positivt å se han tilbake på gressmatta igjen.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.