Kamprapporter

Borussia Dortmund 0 – 2 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid gjorde jobben i London og sikret seg det 15. Champions League-trofeet!

Borussia Dortmund 0 – 2 Real Madrid
Wembley Stadium, London
Champions League, FINALE
Lørdag 1. juni 2024

Lørdag var det duket for sesongens siste – og største – kamp! Wembley Stadium var scene for årets Champions League-finale mellom Real Madrid og Borussia Dortmund. Ancelottis mannskap var store favoritter før kampen, men de siste ukers finaler har vist at det ikke trenger å bety noe som helst.

Starten av kampen tydet på nettopp dette. Borussia Dortmund var svært gode fra start og gjorde det vanskelig for Real Madrid. De gulkledde var gode i presspillet og kom på flere farlige kontringer i løpet av den første omgangen. Den største sjansen kom fra Füllkrug, som satte ballen i stolpen. Real Madrid kunne fort vært under med både et eller to mål til pause, men en god Courtois og litt flaks gjorde at det fortsatt var målløst.

I løpet andre omgang endret oppgjøret seg totalt. Dortmund fortsatte der de slapp, men da Ancelotti byttet posisjon på Kroos og Camavinga tok Real Madrid fullstendig kontroll. Og da tok det ikke mange minutter for også den første scoringen kom. Toni Kroos leverte et strålende innlegg på første stolpe, der en av de laveste spillerne på banen, Dani Carvajal, dukket opp og stanget ballen i mål. Eufori i Real Madrid-seksjonen på Wembley!

Dortmund hadde lite å svare med etter 1-0-scoringen, og dermed kunne Real Madrid avgjøre det hele. Maatsen spilte en fryktelig feilpasning rett i beina til Bellingham, som trillet ballen videre til Vini Jr. Brasilianeren var iskald da han scoret i sin andre Champions League-finale. Kampen endte til slutt 2-0, og dermed sikret Real Madrid sin 15. (!) Champions League-tittel.

Spillervurderinger:

Courtois (8): Det var knyttet en del spenning til hvem som skulle starte i mål på Wembley, men et virus for Lunin tidligere i uken gjorde at det var den belgiske kjempen som startet mellom stengene. Til tross for å ha vært skadet store deler av sesongen leverte Courtois en strålende fotballkamp. Han var like sikker som i finalen for to år siden, og vartet opp med flere avgjørende redninger. Det skal bli en knalltøff kamp om keeperplassen neste år!

Carvajal (9 BB): Super-Carvajal! Har hatt en av sine beste sesonger i Real Madrid-drakten, og kroner det hele med mål og seier i Champions League-finalen. Det er blitt nevnt men banens laveste spiller skårer altså med hodet! En av Carvajals beste kamper i hvitt, og krones også med banens beste!

Nacho (6/7): Kapteinen får starte finalen etter litt kluddel fra Militão i det siste, og han mestrer oppgaven ganske bra. Pasningene sitter, og flere ganger vinner han viktige baller. Samtidig var han litt dårlig i duellspillet. Det kan kanskje være det samme når han til slutt ender opp med å løfte det mektige Champions League-trofeet over hodet!

Rüdiger (7): Tyskeren er som vanlig knallsterk og den viktige stopperkjempen Real Madrid-trenger. En bauta i forsvaret, og som også er knallsolid i utspillingsfasen.

Mendy (8): Mendy gjør utrolig få ting feil i denne kampen. Treffer på alt av pasninger, lar seg ikke passere, og også god til å spille av presset. Flott kamp av franskmannen på backen!

Camavinga (8): Steike for en kamp av Camavinga! Han mestrer jobben som anker helt vanvittig bra! Krangler til seg ballen, finner åpninger inn i forsvaret til Dortmund, og generelt sett bare gjør ting riktig. Nå kan han legge enda et Champions League-trofé på CV-en i en alder av 21.

Toni Kroos (8 (10)): Tyskeren henger fra seg Real Madrid-drakten for siste gang. Det han gjør i kampen blir helt uviktig. En av de største Real Madrid-legendene i historien ville gi seg på topp, og det gjør han. For en måte å avslutte karrieren på – en karriere som har inneholdt seks seiere i verdens største fotballturnering. Nå er det bare noen uker med balltrilling i hjemlandet igjen før de blå Predator-skoene endelig skal få fred.

Valverde (7): Ikke den beste kampen han har hatt, men jobber som vanlig iherdig på midtbanen. Løper mye i rom og spiller en del gode pasninger, men er overraskende lite med offensivt. Levere likevel en jevnt over god kamp!

Bellingham (6): Blir litt usynlig i kampen. Skaper lite fremover og mangler det lille ekstra. Egentlig en bedre spiller defensivt i dag enn offensivt, og tvinges ofte til å gjøre jobben til Vini bakover. Samtidig har han assisten på 2-0, og får sitt første av forhåpentligvis mange Champions League-troféer med Real Madrid!

Rodrygo (6): Skaper skummelt lite offensivt, men som Bellingham er han også mer deltakende i det dyptliggende spillet. Noterer seg kun for 28 ballberøringer på 90 minutter – en noe uvant statistikk fra brassen.

Vini Jr. (8): Vini i lekehumør som vanlig. Startet litt klumsete, men kom seg mer og mer inn i kampen etterhvert. Den ene detaljen der han rundfinter Julian Ryerson med en tunnel er av ypperste klasse. Skårer også mål i en ny Champions League-finale, og befester seieren!

Innbytterne:

Modric (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Vazquez (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Joselú (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Militão (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

1 comment

  1. Herlig 2. omgang av RM hvor laget var kompakt og godt organisert, og kreativt, men noe svakere i første omgang. Er ikke helt enig i at Carvajal var beste RM-spiller, selv om han var god i 2. omgang. Opta stat rankerer Toni Kross på topp (som vanlig) med 38,6 p foran Carvajal med 31,4 p og Vinicius jr med 26,2 p. Synd at Toni ikke klarte å score på en av sine to flotte frispark.
    Flott seier av RM i årets CL, men det kommer til å merkes neste år at Toni Kroos har lagt opp. Midtbanen blir klart svekket, men jeg håper Ancelotti fortsetter med 4 på midtbanen med en playmaker (Modric (hvis han forlenger) eller Ceballos), med en defensiv spiller i Tchouameni/Camavinga, og Valverde som defensiv løpegutt og Bellingham som den offensive. Men for å få plass til Mbappe så må jo Rodrygo ut, og det aksepterer han kanskje ikke. Og hva med Brahim Diaz og Arda Guler som skyves lenger bak i køen.

Legg inn en kommentar