Spesialer

Bør Real Madrid hente Rüdiger?

Etter nyttår står Real Madrid fritt til å forhandle direkte med flere ettertraktede Bosman-spillere. Rüdiger er én av dem.

Etter å ha hentet spillere fra Chelsea i 2018 (Thibaut Courtois) og 2019 (Eden Hazard), ryktes det at Real Madrid satser på det samme i 2022. Antonio Rüdiger blir stadig nevnt som en potensiell forsterkning for Real Madrid ved sesongslutt. Men hadde det vært et lurt valg? Vi har spurt Carl Arne Stensøy, Lars Andreas Holmås, Thea Senderud Kjerneth og Jone Sutterud Warland, som alle har roller i Real Madrid Norge.

Hva ser du på som de største fordelene ved å signere tyskeren?

Carl Arne Stensøy: Rüdiger har levert utrolig bra denne sesongen og vært blant de beste stopperne i ligaen. Han ville ha vært en enormt god tilvekst til laget og gitt god dekning i forsvarsleddet. Han har kort tid igjen av kontrakten og man vil slippe å betale overgangssum til Chelsea for ham.

Lars Andreas Holmås: Den største fordelen med å signere Rüdiger til Real Madrid er jo at vi får enda en klassestopper i troppen, i tillegg til Éder Militão og David Alaba. Det kan også åpne for å bruke Alaba i en rolle der vi kan dra bedre nytte av de offensive kvalitetene hans. En annen fordel vil være at vi får større bredde defensivt, noe vi trenger.

Thea Senderud Kjerneth: Ettersom Real Madrid har slitt dels defensivt etter tapet av både Ramos og Varane, ser jeg det på som viktig å kunne forsterke forsvaret. Rüdiger et absolutt et godt alternativ. Han har fremstått som veldig stabil i Chelsea, noe som Real Madrid er avhengig av med tanke på skadehistorikken som har preget særlig forsvarsrekken.

Jone Sutterud Warland: Den største fordelen er definitivt at vi ved å hente Rüdiger vil ha tre verdensklasse-stoppere i stallen. Det er jo selvsagt en veldig deilig posisjon å være i, og gjør at man ikke trenger å føle at laget er svekket fordi enten Alaba eller Militão ikke er tilgjengelig eller hviles. Samtidig får man jo inn en spiller som bringer inn en fabelaktig pasningsfot og som er veldig god defensivt.

Hva ser du på som de største ulempene?

Carl Arne Stensøy: I fjor signerte vi Alaba på 28+ som har levert på et veldig høyt nivå sammen med Militão. Det å signere enda en midtstopper på 28+, som vil kreve en fast plass i 11-eren, er jeg usikker på om er smart. I tillegg vil han nok kreve enormt høy sign-on-fee samt lønn.

Lars Andreas Holmås: Jeg tror ikke Real Madrid henter Rüdiger for å plassere han på benken, så en av ulempene er jo at noen må vike plass for å få tyskeren inn på laget. Éder Militão har vært god etter at Varane og Ramos forlot klubben, og det vil være synd om han må vike. Brasilianeren er bare 23 år gammel, og jeg mener det er viktig med regelmessig matching for å fortsette den gode utviklingen han har vist i år. David Alaba har også vært god etter at han ankom Madrid. Han er riktignok en «potet» som kan brukes i flere roller og posisjoner, men er i mine øyne best som stopper. Jeg synes også at Rüdiger er en uspiselig type. Han gir meg «Pique-vibes».

Thea Senderud Kjerneth: Han har bikket 28 år, jeg har hadde håpet ar Real Madrid heller ønsket å satse på en yngre forsvarsspiller. Gjennomsnittsalderen til Real Madrids forsvarsspillere er på rundt 28 år. Til tross for at han kommer som free transfer er det også en faktor å vektlegge hvor høy lønn han eventuelt krever og hvorvidt det er verdt det. Jeg ønsker heller å kunne hente inn en ung forsvarsspiller som kanskje ikke krever like høy lønn, slik at laget kan forsterke spiss- rekken.

Jone Sutterud Warland: De største ulempene er at han er aldrende, og at han ikke kommer til å komme gratis. Rüdiger er ikke en spiller for fremtiden, og har nok ikke så fryktelig mange år igjen på toppen. Dermed kan man jo stille seg spørsmålet om det er verdt å investere såpass mye penger som det er snakk om i en spiller som allerede har nådd toppen på tross av en spiller som kanskje ikke har det samme nivået nå, men som kan bidra i en årrekke fremover.
Samtidig er det vanskelig å skille spillerne fra hverandre. Hvem er egentlig den beste stopperen akkurat nå? Vil noen av spillerne akseptere at de to andre går foran i køen og at en selv blir satt på benken? Hvis det blir sånn at en av spillerne ikke føler seg nok verdsatt kan luksusen med å ha tre verdensklasse-stoppere fort bli til et helvete. Kjipt om det fører til at en av spillerne har lyst til å dra igjen om et år fordi han ikke får spilletid.

Hvis du fikk bestemme, hadde du hentet Rüdiger til Real Madrid? Hvorfor/hvorfor ikke?

Carl Arne Stensøy: Hvis jeg i dette gitte scenarioet hadde fått bestemme noenlunde realistiske betingelser, så hadde Real Madrid helt klart hentet han. Det forutsetter dog at man ikke lønner han på lik linje med Alaba, og at han må være innforstått med konkurransen i laget, og ikke begynner å klage hvis han ikke får starte samtlige ligakamper. Kanskje det er urealistisk at han godtar slike betingelser, og da ville jeg nok heller vært mer skeptisk.

Lars Andreas Holmås: Jeg er egentlig ganske delt her, men heller mot et nei. Rüdiger er en god fotballspiller, men han er 28 år gammel (29 år i mars neste år). På grunn av alder, lønnen han kommer til å kreve og at Éder Militão/David Alaba sannsynligvis må vike plass eller omskoleres, ville jeg nok sagt nei takk til tyskeren. Jeg ville heller ha hentet en yngre, sultent stoppertalent for å øke bredden defensivt.

Thea Senderud Kjerneth: Det er vanskelig å ta stilling til, for på ett sett og vis er Real Madrid dels avhengig av å løse de defensive svakhetene vi har sett denne sesongen, og Rüdiger er absolutt ingen dårlig signering. Jeg tenker det er mange faktorer som spiller inn, særlig lønn og alder. På bakgrunn av disse ville jeg heller hentet en yngre forsvarsspiller. Tapet av Ramos og Varane tror jeg ingen kan klare å erstatte, særlig ikke Ramos enorme påvirkning på garderoben. Jeg ønsker meg en yngre forsvarsspiller, men Rüdiger er absolutt ingen dårlig signering dersom han skulle ende opp hos Los Blancos.

Jone Sutterud Warland: Jeg er fortsatt veldig usikker på hva jeg tenker om å hente Rüdiger. Hvis han tilfører klubben noe positivt, og alle spillerne er innbefattet med at det betyr at man må kjempe om plassen sin så er jeg i utgangspunktet positiv. Rüdiger er en spiller som kan tilføre klubben noen styrker og definitivt kan være med og bidra, men som samtidig er en litt lik type som Militão i spillestilen. Så er det dette aspektet ved at jeg er redd for at det kan føre til misnøye – og hvis dette er resultatet blir jeg fort veldig negativ.
Jeg er usikker på om det er verdt å bruke så mye penger på et sånt prosjekt når vi tross alt allerede har et meget godt stopperpar, og jeg mener kanskje det er mer verdi i å se mot fremtiden og bruke de pengene på en spiller som er hentet for å være en spiller for fremtiden, og som kan fases inn i laget på sikt.
Uansett hva klubben bestemmer for seg skal jeg være positiv, og om Rüdiger kommer skal jeg ta ham imot med åpne armer og håpe han blir en kjempesuksess i den hvite drakten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.