Kristian Schoutes spesialer

Bli kjent med Eduardo Camavinga

Real Madrid har signert det franske stortalentet Eduardo Camavinga. I denne artikkelen blir vi bedre kjent med klubbens nye midtbanespiller.

Real Madrid har hatt stort fokus på å signere Kylian Mbappé de siste ukene, og derfor var det mange som ble overrasket da rapportene hevdet at en annen fransk spiller var på vei inn dørene. I ettermiddagstimene i dag ble det bekreftet fra klubbens side at Eduardo Camavinga blir ny Real Madrid-spiller, etter at man har kommet til enighet med Stade Rennais om en overgang.

Det skal være snakk om en overgangssum på i overkant av 30 millioner euro pluss eventuelle bonuser. Dette fremstår som en svært rimelig pris for en spiller som anses å være ett av de største midtbanetalentene i verden, til tross for at han kun hadde et år igjen av kontrakten med Rennes. Camavinga selv har signert en seksårskontrakt med klubben, som altså knytter ham til Real Madrid frem til 2027.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Real Madrids nye midtbanespiller.

Eduardo Camavinga ble født i 2002 i en flyktningleir i Angola, og familien flyttet til Frankrike da han var to år gammel. I 2013 ble han signert av den franske storklubben Stade Rennais, og han har dermed vært en del av klubbens ungdomsakademi siden han var 11 år gammel. I 2018 fikk han sin første proffkontrakt med Rennes i en alder av 16 år og én måned, hvilket gjorde han til klubbens yngste proffspiller gjennom tidene.

Allerede i april 2019 fikk Eduardo Camavinga sin debut på Rennes sitt førstelag, og også da slo han en ny rekord. Han ble den yngste spillere til å debutere for klubben gjennom tidene. Mot slutten av 18/19-sesongen ble det mer og mer spilletid for Camavinga i Rennes, og allerede sesongen etter ble han en nøkkelspiller for den franske klubben. Han ble stort sett brukt som defensiv midtbanespiller den sesongen, og derfor ble det ikke mange målpoeng for han. Han valgte allikevel en svært viktig dag å score sitt første mål på, da han sikret klubben tre viktige poeng mot Lyon med en matchvinnerscoring.

Etter en god første sesong som «starter» i Rennes var det klart for Champions League sesongen etter. 20. oktober 2020 fikk han sin debut på den aller største scenen, og han står per dags dato med fire kamper i turneringen. Camavinga spilte stort sett alt som var å spille for Rennes forrige sesong, og han ble til forskjell fra sesongen før i stor grad benyttet i en litt mer offensiv rolle på midtbanen. Han avsluttet sesongen med én scoring og to målgivende pasninger.

FØRSTE SCORING: Camavinga scoret sitt første mål for det franske landslaget i sin debut fra start.

I august 2020 opplevde også Camavinga sitt store gjennombrudd på det franske landslaget, da han ble hentet inn i landslagstroppen for en skadet Paul Pogba. Han hadde allerede vært med hos det franske U21-landslaget, men i september 2020 fikk han altså sin debut på førstelaget. Camavinga ble dermed den yngste spillere på over 100 år til å debutere på det franske landslaget, i en alder av 17 år, ni måneder og 29 dager. Den påfølgende landslagspausen startet han sin første kamp for Frankrike, og han feiret anledningen med å score et flott brassespark.

Hva slags spiller har Real Madrid hentet i Eduardo Camavinga?

Eduardo Camavinga er en sentral midtbanespiller som kan spille både som indreløper og i en mer defensiv rolle. I sin første fulle sesong i Rennes ble han stort sett brukt i en defensiv midtbanerolle, men i den påfølgende sesongen ble han flyttet hakket lenger opp i banen. Han er en spiller som er svært god til å avansere med ball og bryte gjennom flere ledd, hvilket kan bidra til å skape ubalanse hos motstanderen. Dette er en egenskap Modric er en av de beste i verden på, og det er trolig dette Real Madrid har vært på jakt etter.

I tillegg har Camavinga svært gode defensive ferdigheter. Han har gode forflytningsevner, både fordi han er rask og smart uten ball. Han har også blitt kjent for å være en svært god taklingsspiller, noe en rask kikk på høydepunktene fra Rennes-dagene tilsier. Det vil bli spennende å se hvilken rolle Camavinga kommer til å spiller under Carlo Ancelotti, men det er ingen tvil om at han er en spiller som han bekle flere roller. I Camavinga har Real Madrid sikret seg en spiller som har potensiale til å bli en av verdens aller beste midtbanespillere om noen år.

Real Madrid publiserte tidligere i dag en video hvor de viste frem noen av Camavingas høydepunkt fra tiden i Rennes og på det franske landslaget. Den kan du se her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.