Real Madrid
vs
Sevilla
La Liga runde 35
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
09/05/2021
00:00
Strive Sport
Kristian Schoutes spesialer

Best når det gjelder

(Kommentar): Real Madrid har spilt tre helt sesongavgjørende kamper den siste uken, og på kun tre kamper øyner man muligheten for "the double". Zidane og hans mannskap har nok en gang bevist at de er best når det gjelder.

Den siste drøye uken har Real Madrid stått ovenfor sin største utfordring så langt denne sesongen. Ikke bare måtte Zidane og co. spille to tøffe kamper mot Liverpool i Champions League, de spilte også mot Barcelona i en potensielt tittelavgjørende kamp på lørdag. Real Madrid var i god form, men skadeproblemene var vanskelig å se bort ifra. I tillegg testet Varane positivt for korona kun noen timer før det første Liverpool-oppgjøret, og Lucas Vázquez måtte ut med skade halvveis mot Barcelona. Med disse tingene i bakhodet, gjorde man nok rett i å være litt skeptisk. Men nok en gang har Zidane og hans mannskap bevist at man aldri skal tvile på Real Madrid.

Det er ingen tvil om at Real Madrid til tider har slitt enormt denne sesongen. På et tidspunkt lå de et tosifret antall poeng bak Atlético Madrid i LaLiga, de tapte ligakamper mot Alavés, Cádiz og Levante, røk ut av Copa del Rey mot et tredjedivisjonslag og tapte to ganger mot Shakthar i Champions League. I tillegg har sesongen vært preget av et skademareritt uten like, og til den dag i dag er fortsatt flere nøkkelspillere ute av aksjon. Sergio Ramos er fortsatt et stykke unna å være klar og Lucas mister resten av sesongen. Carvajal, Varane og Hazard vil være klare om kort tid, men det spørs om det er litt for godt til å være sant. I januar var det mange som ønsket Zidane ut av trenerstolen for Los Blancos. Mange var skuffet over Jovic- og Ødegaard-lånene, og Sergio Ramos-situasjonen var enda ikke avklart. Det er altså ingen tvil om at det stormet godt rundt Real Madrid for kun noen måneder siden.

BUNNSOLID: Nacho og Militao har levert på ypperste nivå når det gjaldt som mest.

Blant de det stormet aller mest rundt finner man blant annet Éder Militão etter flere dårlige prestasjoner, Vinícius etter tapet mot Alcoyano og ikke minst Zidane etter flere tap mot svak motstand. På grunn av de betydelige fraværene Real Madrid har hatt i forsvar den siste uken, har det allikevel blitt spilletid for Militão. Den brasilianske midtstopperen har måtte steppe inn for en koronasyk Varane, og han har rett og slett vært helt strålende. Uten å ha spilt noe særlig denne sesongen, måtte han plutselig starte tre helt sesongavgjørende kamper mot motstand fra øverste hylle. Å levere slik han har gjort i disse tre kampene, uten å være forberedt på at han skulle spille dem, viser hvorfor Real Madrid betalte en halv milliard for brasilianeren. Som Nacho sa i etterkant av gårsdagens kamp: «vi spiller i Real Madrid av en grunn». Vinícius Jr. startet alle tre kampene, og brasilianeren ble helt avgjørende for at Real Madrid kom ut som de store vinnerne den siste uken med sine to scoringer mot Liverpool og avgjørende involveringer mot Barcelona. Kritikken mot Vinícius har (med rette) vært at han er for dårlig foran mål, men nå har brasilianeren vist at han har potensialet til å vippe store kamper i Real Madrids favør.

Også Zidane har vært i hardt vær denne sesongen, og for kun noen måneder siden var det stor enighet blant journalister og fans om at en ny trener skulle få ta over til sommeren. Nå har nok den franske treneren overbevist mange. Real Madrid har med kniven på strupen vunnet mot både Liverpool og Barcelona, men det er langt ifra første gang laget har vunnet store og avgjørende kamper denne sesongen. Av de kampene som kan regnes som store kamper, har ikke Real Madrid tapt en eneste en. To seire mot Inter, Atalanta og Barcelona, seier og uavgjort mot Atlético Madrid, seier og uavgjort mot Liverpool og seier mot Sevilla er råsterke resultat.

Real Madrid har vært i denne situasjonen før, hvor sesongen på mange måter kan vinnes eller tapes på noen få kamper, og de har kommet godt ut av det hver eneste gang. Zidane har i tillegg imponerende tall å vise til i sluttspillkamper i Champions League. Med franskmannen på sidelinjen har Real Madrid kun tapt ett oppgjør i Europas gjeveste klubbturnering av totalt 15. Nå har Zidane nok en gang vist at lagets hans er best når det gjelder som aller mest, og enda mer imponerende blir det når man tenker på at franskmannen var uten tre av sine fire foretrukne forsvarsspillere. Real Madrids sesong hang i en tynn tråd for kun noen måneder siden, men nå kjemper laget på to fronter og har mulighet til å vinne «the double».

(Saken fortsetter under bildet)

AVGJØRENDE: Kroos og Modric feirer scoring i El Clásico, og blir nok en gang avgjørende for Real Madrid.

Flere av de etablerte stjernene har også tatt tak denne uken, og midtbanetrioen Modric, Kroos og Casemiro trekkes frem av mange som hovedårsaken til at Real Madrid har prestert så godt den siste tiden. I det første oppgjøret mot Liverpool kontrollerte Kroos og Modric kampen gjennom samtlige 90 minutter, og alle tre målene kom i regi av en av dem. Mot Barcelona scoret i tillegg Kroos 2-0-scoringen. På Anfield i går leverte Casemiro en av hans aller beste kamper i Real Madrid, da han rett og slett var et uoverkommelig hinder for Liverpool. Denne midtbanesammensetningen har vunnet Champions League sammen tre ganger, og den siste uken har de vist hvordan det kunne skje. Karim Benzema har også spilt på et skyhøyt nivå, blant annet ved å sende Real Madrid i føringen i El Clásico. Franskmannen ble litt usynlig i gårsdagens forsvarskamp på Anfield, men i det første oppgjøret gjorde han stort sett alt utenom å score mål. Det er virkelig et tegn spillere i ypperste verdensklasse når de drar frem sitt høyeste nivå i det viktigste kampene. Det er noe Kroos, Casemiro, Benzema og Courtois har vist den siste uken.

Hadde du fortalt meg før denne uken at Real Madrid kommer seg videre til semifinale i Champions League på overbevisende måte og samtidig vinner El Clásico, så hadde jeg aldri trodd på deg. Men denne uken har Real Madrid vist at de fortsatt besitter en av de viktigste egenskapene i fotball – å være best når det gjelder.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.