William Gromstads spesialer

Benzema, Varane, og Frankrike

11. juni starter EM, og Real Madrid har syv spillere involvert på fem lag. Dette er del 1 av en artikkel-serie som vil presentere Frankrike, Kroatia, Østerrike, Tyskland, og Belgia.

Først ut er laget som av mange regnes som favorittene til å vinne sommerens mesterskap. Med stjernespillere i alle ledd, forrige EMs andreplass, og nåværende verdensmestere er favorittstempelet meget forståelig, ikke minst etter at Karim Benzema er tilbake i varmen igjen. Frankrike er et av landene som har hatt mest suksess i EM, og har vunnet turneringer to ganger tidligere, kun overgått av Spania og Tysklands tre triumfer. Da Didier Deschamps tok over laget i 2012 var de rangert som det 17. beste landslaget i verden, men den tidligere verdensmesteren har tatt laget tilbake til toppen.

Gruppe F: Frankrike, Portugal, Tyskland, Ungarn. Frankrikes gruppe er uten tvil turneringens tøffeste. Sjelden har «dødens gruppe» vært mer passende, med tre av turneringens aller beste lag i samme gruppe. Verdensmesterne i 2014, de europeiske mesterne i 2016, og verdensmesterne i 2018 er sannsynligvis tidenes tøffeste gruppe i et EM. Her er det veldig åpent, og det eneste man kan være ganske sikker på, er at Ungarn ikke vil avansere, og at det blir noen fantastiske oppgjør mellom de tre storlagene.

VISEKAPTEIN: Varane er en sentral brikke i det som trolig er den sterkeste troppen i EM.

Troppen

Keepere: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille).

Forsvarsspillere: Benjamin Pavard (Bayern Munich), Leo Dubois (Lyon), Raphael Varane (Real Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Lucas Hernandez (Bayern Munich), Lucas Digne (Everton), Clement Lenglet (Barcelona), Kurt Zouma (Chelsea).

Midtbanespillere: N’golo Kante (Chelsea), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain), Corentin Tolisso (Bayern Munich), Moussa Sissoko (Tottenham).

Angrepsspillere: Olivier Giroud (Chelsea), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Karim Benzema (Real Madrid), Marcus Thuram (Borussia Monchengladbach), Kingsley Coman (Bayern Munich), Wissam Ben Yedder (Monaco), Antoine Griezmann (Barcelona), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Ousmane Dembele (Barcelona).

Nøkkelspiller(e): Kylian Mbappe. I dette laget er det mange å velge mellom, men det er vanskelig å komme utenom den 22 år gamle PSG-spilleren. Etter å ha entret scenen med Monaco har han bare fortsatt utviklingen. Mbappe er lynrask, strålende en mot en, kynisk foran mål, og forventningene er skyhøye til samspillet med Griezmann og Benzema.

DEN GANG DA: Karim Benzema har ikke ikledd seg den franske landslagsdrakten siden høsten 2015. Nå skal han endelig lede angrepet til landet sitt i et mesterskap igjen.

Styrker: Frankrike har et formidabelt angrep, som setter seg i respekt hos selv det beste forsvar. Selv om Giroud ikke scoret ett eneste mål i VM, var han en viktig del av et offensivt kollektiv som valset over all motstand. Nå som Benzema endelig har blitt kalt opp igjen, blir måltrusselen enda større. Trioen Benzema, Mbappe, og Griezmann utgjør trolig det beste angrepet i mesterskapet. Fra midtbanen får de hjelp av Kanté og Pogba, som sammen utgjør en herlig midtbane, med mye å bidra med offensivt.

Svakheter: Finnes det svakheter hos verdensmesterne? Dersom man skal peke ut noe, kan venstre stopperplass være en liten svakhet. Kimpembe er strålende på sitt beste, men har hatt en synkende form i 2021, og andrevalget (Clement Lenglet) holder ikke like høyt nivå. Midtbanen har også lite dybde, og kun fem midtbanespillere er med i troppen, noe som gjør laget svært utsatt for skader. De spiller sin siste treningskamp 8. juni, og må gjør alt de kan for å unngå skader.

Frankrikes muligheter: Selv om laget har noen svakheter, er Frankrike et enormt imponerende lag. Samtlige har både kvalitet og erfaring, og flertallet av startelleveren har en x-faktor som kan skape sjanser mot hvem som helst. Selv i en vanskelig gruppe forventes det at Frankrike tar seg videre, og til minst en semifinale. Sist gang Frankrike vant VM (1998) vant de EM to år senere, og det er gode muligheter for at historien gjentar seg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.