Mats Hermansens spesialer

Benzema ute: Hva skjer nå?

Tirsdag kom dagen vi alle fryktet. Uten å hente inn et godt alternativ under overgangsvinduet, samtidig som klubben kvittet seg med Jovic tidligere i sommer, står klubben igjen Mariano som eneste rene alternativ. Hva har vi i vente nå?

Flere har uttrykt bekymring for hva som skjer dersom Benzema er ute en lengre periode. Ancelotti har selv hevdet at Benzema er selve kjernen i hans strategi og at han er helt avhengig av franskmannen for å lykkes. Ancelotti har også lovet at han skal rotere mere på spillerne denne sesongen og har holdt løftet sitt til en viss grad. Kroos og Modric har enten blitt tatt av eller satt inn på underveis i flere kamper, samt at Rudiger gir noen ekstra muligheter i forsvaret. Med Rodrygo og Valverde, samt Hazard og Asensio, kan Ancelotti gjøre mye i spennende  i angrep. Den eneste svakheten er spissplassen og nå som Benzema er ute i alt fra 2-4 uker, er klubben avhengig av en redningsmann.

Benzema har de siste årene utviklet seg til å bli verdens absolutt beste spiss. Han er også unik i måten han spiller på. Benzema trekker seg ofte ned mot midtbanen og er med i oppbyggingen av angrepet. Dette gir klubben mange muligheter. Vinicius og Valverde trekker seg ut mot kantene, mens både Modric og Kroos flytter seg oppover. Benzema beveger seg dermed gradvis oppover, mens han kombinerer med både Vinicius, Valverde eller en av midtbanespillerne. I tillegg alt dette, er han også dødelig i boksen og alene mot keeper. Benzema er spissen som kan alt og er det nærmeste perfekt man kommer, men han er 34 år.

At klubben ikke har noen arvtager til Benzema er et problem. Kjøpene av Camavinga og Tchouaméni gir mye trygghet for fremtiden. Vinicius, Rodrygo, Valverde og Militao er alle unge og allerede en viktig del av klubben. Mariano, som blir 30 neste år, er det eneste alternativet utenom franskmannen og kan ikke lenger regnes som et ungt alternativ. Klubben forsøkte seg og var veldig nære å sikre seg Mbappé, som fortsatt står fast ved at han ønsker å bli en del av klubben i fremtiden. Men det vil eventuelt være fra 2025, da utkjøp ikke er en mulighet. Haaland var selvfølgelig også et alternativ. Nordmannen hevdet selv at Real Madrid var valg nummer 3 og noen spanske tabloider hevder at Haaland ønsker seg til Madrid etterhvert. Men overgangsvinduet er stengt for nå og det er viktig kamper i vente. Hvem skal ta plassen hans?

Selv stemmer jeg på Hazard. Hazard fikk en god oppvarming mot Celtic, men det er flere ting som står frem. Hazard sliter veldig hvis spillet for fysisk. Han er enkel å felle og sjanseløs i hodedueller, men dette kan også føre til flere dødball muligheter. Fordelen med Hazard er playmaker egenskapene. Mot Celtic startet han selv dypt og var til og med involvert i scoringen til Modric. Hazard er selv en god avslutter og får han noen kamper i bena kan han få tilbake mye av den gamle formen. Dersom Hazard holder seg skadefri og samtidig får tilliten han fortjener, vil han nesten blir som en ny signering. Da har også Ancelotti muligheten til å rotere mer mellom de to, som er helt kritisk dersom Benzema skal holde hele sesongen. Det blir uansett spennende å se hvordan laget og Ancelott løser tiden uten sin franske kaptein og første test er allerede i morgen.

Hva tenker dere?

2 comments

  1. Hazard til venstre og Vini inn som spiss. Kan også tenke meg at Rodrygo kan gå rett inn som spiss.

Legg inn en kommentar