Nyheter

Benzema skjøt seg inn i historien

Med målet mot Sheriff Tiraspol på tirsdag ble Benzema den fjerde mestskårende spilleren i Champions League-historien.

Selv om kampen mot Moldovske Sheriff Tiraspol på tirsdag endte i fadese for Real Madrid, var det fremdeles noe positivt man kan ta med seg fra kampen. Da Karim Benzema skåret på sitt straffespark i det 65. minutt, var det hans 72. mål i Champions League-sammenheng. Med det beveger franskmannen seg opp på listen over spillere med flest mål, og forbipasserer en annen Real Madrid-legende i Raúl (71 mål) som den fjerde mestskårende spilleren i turneringens historie.

Benzemas aller første mål i Champions League kom i 05/06-sesongen for Lyon mot Rosenborg. I løpet av de hans tid i den franske klubben noterte han seg for 12 mål, før han inntok Spanias hovedstad i 2009. Siden har han aldri sett seg tilbake. I den hvite drakten kom hans første mål mot AC Milan den 3. november 2009, og han har skåret mot ikke mindre enn 34 forskjellige lag i turneringen! Dessuten har han skåret i intet mindre enn de 17 siste versjonene av Champions League. Med dette er den foreløpige totalen på 60 mål for de hvite fra Madrid.

Karim Benzema
Benzema har vunnet Champions League hele fire ganger.

Celebert selskap

De tre spillerne som er foran franskmannen på skåringslisten er Lewandowski (77 mål), Lionel Messi (121 mål) og selvfølgelig Cristiano Ronaldo (136 mål). Klarer Benzema å holde målsnittet oppe skal man ikke se bort i fra at han kan snuse på tredjeplassen på listen, selv om også de tre spillerne over ham er i storform om dagen og samtlige noterte seg for skåringer i denne gruppespillsrunden av Champions League.

Uansett er det en stor prestasjon, og vi håper Karim Benzema fortsetter i den gode formen han har vist hittill i sesongen!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.