Det så lenge ut til at Atlético Madrid skulle ta et langt steg mot serietittelen på Wanda Metropolitano, men en sen utlikning av Karim Benzema sørget for poengdeling i El Derbi Madrileño.

LaLiga Santander, runde 26
Søndag 7. mars, kl 16:15

1-0 Luis Suárez (15′) – Assist: Marcos Llorente
1-1 Karim Benzema (88′) – Assist: Casemiro

Søndag ettermiddag var det duket for en av spansk fotballs virkelige klassikere i Madrid. På Estadio Wanda Metropolitano var det nok en gang tid for El Derbi Madrileño, der vertene før avspark hadde en luke på fem poeng ned til storebror, med en kamp mer spilt. Dette var med andre ord en «must win»-kamp i ordets rette forstand, for uten seier ville Real Madrid på mange måter være hektet helt av i tittelkampen.

Real Madrid XI: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio (Valverde 60′), Benzema, Rodrygo (Vinicius Jr 60′)

Atlético Madrid XI: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco (Félix 64′) – Llorente, Koke, Lemar (Saúl 57′) – Correa (Kondogbia 82′), Suárez

STARTELLEVEREN: Zinedine Zidane overrasket med sin startellever mot Atlético Madrid da han ga Rodrygo tillit fra start.

Hjemmelaget klart best

Det var Atlético Madrid som startet kampen klart best, og i løpet av kampens første ti minutter så var Los Blancos knapt over midt-streken. Det kom dermed ikke som noen stor overraskelse at hjemmelaget score kampens første mål før kvarteret var spilt. Real Madrid var på en sjelden visitt på Atlético Madrids banehalvdel, men mistet ballen og vertene kontret.

Marcos Llorente mottok ballen ved midtlinjen og ble møtt av Nacho som satset alt på et kort med et forsøk på en sklitakling. Den tidligere Real Madrid Castilla-spilleren kom seg unna Real Madrid-stopperens takling og fosserte fremover. Llorente slapp ballen på perfekt tidspunkt til Luis Suárez som var iskald alene med Thibaut Courtois, og satte inn 1-0 til vertene.

BOMMET PÅ TAKLINGEN: Nacho bommet på en avgjørende takling mot Marcos Llorente og var dermed delaktig da Atlético Madrid tok ledelsen.

Casemiro-volley og VAR

Real Madrid slet virkelig med å komme seg inn i kampen, og til tross for at heller ikke Atlético Madrid spilte seg til drøssevis med sjanser så slet virkelig Los Blancos med å etablere noe som kunne likne på et offensivt spill. Casemiro sto for gjestenes største sjanse. Etter et innlegg havnet ballen hos brasilianeren som hamret til på hel volley fra 20 meter. Skuddet var knallhardt og godt plassert, men Jan Oblak fikk slått ballen ut og avverget sjansen,

Ti minutter senere skulle dommer Alejandro Hernández Hernández havne i fokus. Real Madrids første corner endte i armen på Felipe i midtforsvaret til Atlético Madrid, og det ble ropt på straffespark. Hernández Hernández tok etterhvert turen ut for å se på situasjonen på monitoren, og falt på avgjørelsen om at dette ikke var en straffbar hands. Dermed gikk lagene til pause kort tid senere på stillingen 1-0 til vertene etter en meget svak omgang av Real Madrid.

HAMRET TIL: Casemiro sto for første omgangs beste sjanse til Real Madrid da han hamret til på hel volley fra 20 meter.

Redningsmannen Thibaut Courtois

Andreomgangen startet som den første, nemlig med at hjemmelaget var det beste laget. Snaut ti minutter ut i den andre omgangen var Yannick Carrasco nære å doble hjemmelagets ledelse. Belgieren kom seg forbi Lucas Vázquez og kom alene med sin landsmann Thibaut Courtois, men heldigvis for Real Madrid var det den belgiske keeperen som vant duellen og holdt Los Blancos inne i kampen.

Kort tid senere kom Atlético Madrid til en ny god mulighet. Også denne gangen var det Yannick Carrasco som skapte hodebry for Real Madrid-forsvaret, men denne gangen spilte vingen ballen ut til Luis Suárez. Uruguayaneren kom til en avslutning fra skrå vinkel men igjen reddet Courtois. Ti minutter senere fikk Suárez en ny mulighet, men også denne gangen reddet Courtois – som holdt Real Madrid inne i kampen.

DUELL: Lucas Vázquez fikk en stor jobb med å forsvare seg mot Yannick Carrasco, som skapte problemer for Real Madrid.

Sluttspurt og utlikning

Real Madrid var heldige som fortsatt bare lå under 1-0, og etterhvert skulle bortelaget sy sammen en sluttspurt. Det siste kvarteret var det Los Blancos som kjørte kampen, og med et kvarter igjen av kampen kom Karim Benzema seg til en god skuddmulighet fra 16 meter, men skuddet var svakt og gikk over. Fem minutter senere ble franskmannen spilt frem på vakkert vis av Vinicius Jr, men alene mot Jan Oblak sviktet 33-åringen – og det sto fortsatt 1-0.

Med rundt fem minutter igjen av kampen kom Atlético Madrid tre mot en, men de skuslet bort muligheten. På den påfølgende kontringen skulle Real Madrid straffe vertene for nettopp dette. Karim Benzema spilte igjennom Casemiro på elegant vis med en to-fotspasning, før brasilianeren spilte ballen tilbake til franskmannen – som satte inn utlikningen kontant i det tomme Atlético Madrid-målet. Los Blancos hadde momentumet og kunne fort ha sneket til seg en seiersscoring, men det endte med poengdeling på Wanda Metropolitano.

UTLIKNINGEN: Karim Benzema triller ballen i Atlético Madrid-målet etter å ha fått ballen tilbake fra Casemiro.

Thibaut Courtois (7 – BB): På et tidspunkt i kampen var Thibaut Courtois den eneste reelle forskjellen på lagene. Belgieren reddet flere gode sjanser fra vertene og kunne ei heller gjøre noe med avslutningen til Luis Suárez.

Lucas Vázquez (5): Lucas Vázquez slet til tider med å få has på Yannick Carrasco, men han gjorde en god jobb mot belgieren. Som alltid så var også spanjolen aktiv offensivt og skapte til tider problemer for Atlético Madrid-forsvaret.

Raphaël Varane (5): Franskmannen kan ikke klandres for scoringen der han settes i en meget vanskelig situasjon av Nacho, og ellers så har franskmannen forholdsvis god kontroll. Faller ofte riktig av og hindrer potensielt skumle Atlético-sjanser.

Nacho (4): Nacho gjør isolert sett ingen dårligere kamp enn sin stopperkollega Raphaël Varane, men han er direkte veldig skyldig i vertenes scoring. Feil-timingen på taklingen mot Marcos Llorente kostet dyrt, men foruten om den så gjorde også Nacho en solid kamp.

Ferland Mendy (4): Ferland Mendy slet litt med å få kontroll på konstellasjonen Trippier & Llorente, noe som også begrenset han offensivt. Atlético Madrid kom seg flere ganger rundt på Real Madrids venstre side og spesielt Llorente gjorde livet surt for Mendy.

Luka Modric (4): En overraskende svak kamp av Luka Modric som rett og slett så litt sliten ut. Kroaten ble løpende mye imellom og ting virket ikke å sitte like godt som det vanligvis gjør. Har et frekt forsøk på frispark rett før slutt, men på mange måter som resten av kampen hans så ble det litt for unøyaktig.

Casemiro (6): Er det én som elsker kamper som i dag så er det Casemiro, som kriger som nesten bare han kan. Brasilianeren stopper flere potensielle Atlético Madrid-kontringer og gjør den berømte grovjobben. Får også med seg assisten på utlikningen og gjør en god kamp.

Toni Kroos (5): Noe overraskende så var Toni Kroos noe mer aktiv offensivt i dag, og han skaffet faktisk Real Madrid et par frispark noe som ikke er hverdagskost til han å være. Tyskeren strødde om seg og styrte tempoet i kampen på mesterlig vis og gjorde en solid opptreden.

Marco Asensio (3): Marco Asensio ble tatt av etter en times spill og det var nok mange som først da bet seg merke i at han faktisk var på banen. Spanjolen var nesten helt usynlig mens han var på banen og klarte ikke skape noenting. Startet først ute til venstre, før han så ble flyttet over til høyresiden – uten at det ga noen effekt. Skuffende opptreden.

Karim Benzema (4): Franskmannen er komplett usynlig i 75 minutter før han er en av hjernene bak snuopptredenen til Real Madrid. Bommer først på to gedigne sjanser etter å ha blitt spilt frem på fantastisk vis av Vinicius Jr, før han så orkestrerer utlikningen til Real Madrid. Først med en vakker pasning til Casemiro, før han selv satte ballen i mål.

Rodrygo (3): I likhet med sin ving-makker så var Rodrygo veldig usynlig, og det var veldig lett å se at dette var brasilianerens første kamp fra start i 2021. Virket veldig rusten og ble for veik og for lett i flere situasjoner. Byttet ut etter timen spilt sammen med Marco Asensio.

Innbyttere:

Vinicius Jr (5): Får en drøy halvtime på seg når han erstatter Rodrygo, og setter litt fart på ting. Skaper ubalanse i Atlético Madrid-forsvaret og spiller en fantastisk pasning frem til Karim Benzema som franskmannen burde satt i mål.

Federico Valverde (5): Valverde erstattet Marco Asensio og ble dermed plassert ute på høyrekanten. Uruguayaneren hadde et godt skuddforsøk fra 20 meter med rundt 20 minutter igjen av kampen, men Oblak reddet forsøket. Ellers dekket midtbanespilleren store rom uten å involvere seg enormt mye, godt innhopp.