Kamprapporter

Athletic Club 1-2 Real Madrid

Det ble en ellevill start på oppgjøret mellom Athletic Club og Real Madrid, hvor Benzema scoret to ganger på syv minutter før Oihan Sancet reduserte til 1-2 ti minutter ut i oppgjøret. Sjansene fortsatte å komme, men det ble ingen flere mål, og Los Blancos sikret tre nye poeng.

Athletic Club 1-2 Real Madrid
Estadio San Mamés, Bilbao
LaLiga Santander, runde 21
Onsdag 22.desember, kl:21.30

0-1 Karim Benzema (4′) – Assist: Toni Kroos
0-2 Karim Benzema (7′)
1-2 Oihan Sancet (10′) – Assist: Oscar de Marcos

Juleferien for de spanske lagene har mer eller mindre begynt, men onsdag kveld så ventet siste oppgjør da Athletic Club og Real Madrid møttes til dyst på Estadio San Mamés. Oppgjøret som stod for tur var faktisk runde 21 av LaLiga Santander, hvilket har blitt fremskyndet grunnet Supercopa de España i januar. Det blir altså andre gang på kort tid hvor disse to lagene møtes, før de på nytt møtes i nettopp Supercopa i januar. Los Blancos sliter for øyeblikket med en rekke tilfeller av COVID-19-smitte, men tross dette så var det slagkraftig lag som stilte til dyst.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Militão, Nacho, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos – Hazard (Peter 86′), Benzema (Jovic 89′), Vinícius Júnior (Mariano 84′)

Athletic Club: Agirrezabala – de Marcos, Yeray, Nuñez, Balenziaga (Lekue 63′) – Zarraga (Williams 57′), Garcia, Vencedor, Muniain (Serrano 84′) – Williams, Sancet (R.Gárcia 63′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Athletic Club på San Mamés.

Pangstart

Det var gjestene fra hovedstaden som åpnet best onsdag kveld, og allerede to minutter ut i oppgjøret så kom Kroos til avslutning, men forsøket endte rett på Agirrezabala. Kun et par minutter senere kom kampens første mål etter at Vinícius Júnior ble spilt opp på siden før Benzema, og Kroos spilte vegg. På pasningen tilbake fra Kroos curlet Benzema vakkert ballen i det lengste hjørnet til 0-1. Kort tid etter dette så vandret Hazard fremover i banen, hvor han spilte ballen i en motspiller, og rett til Benzema som alene med Agirrezabala enkelt satte inn 0-2.

SUSER: Karim Benzema bøyde ballen i det lengste hjørnet til 0-1 etter kun fire minutter på vakkert vis.

Ti minutter ut i oppgjøret kom vertene til deres første sjanse, og sannelig så lå ballen i mål på ny. Oscar de Marcos spilte frem Oihan Sancet som fra 16 meter vakkert satte ballen i mål via lengste stolpe til 1-2. Like etter kvarteret kom Los Blancos fremover på ny, hvor Camavinga testet lykken fra om lab 25 meter, men rett på Agirrezabala. Ved halvspilt omgang kom Athletic fremover, hvor ballen ble lagt ut fra dødlinja til Vencedor på 14 meter, men avslutningen endte en meter over. Et par minutter etter dette fikk begge lag hver sin sjanse. Først Athletic med et skudd fra Balenziaga, men forsøket endte utenfor. Deretter var Hazard plutselig alene gjennom etter en fin forsering, men kantspilleren brukte litt lang tid, og pasningen på tvers ble blokkert. Mer skjedde ikke, og det stod 1-2 til pause.

DOBBEL: Franskmannen satte inn sitt andre for kvelden kun tre minutter etter det første målet.

Holdt unna

Det skulle gå litt tid i den andre omgangen før noen av lagene skapte noe nevneverdig, og det handlet mye om at kampen hadde jevnet seg ut. Riktignok så var det vertene som så friskest ut, og de skapte også den første sjansen et kvarter ut i andre omgang. Målscorer Sancet brøt en svak pasning, dro seg fremover i banen, og spilte frem Iñaki som skjøt like utenfor i steget. Ti minutter senere var samme mann frempå igjen da De Marcos fant han i feltet med et knallhardt innlegg, hvor han også denne gang fikk foten på ballen, men Courtois var med på notene, og reddet.

Et kvarter før full tid ladet veteranen Raul Gárcia skuddfoten fra om lag 16 meter, men selv om det var hardt så endte det like over mål. Ti minutter før slutt skulle Real Madrid skape deres første sjanse i andre omgang da Kroos spilte frem Vinícius Júnior som videre spilte vegg med Benzema før han fant Hazard i feltet. Belgieren brukte et touch på å legge til rette før han hamret ballen mot mål med venstre fot, men Agirrezabala reddet flott.

Fem minutter før slutt kombinerte brødrene Williams hvor storebror Iñaki spilte gjennom Nico, og unggutten fikk en fot på ballen, men Courtois ruste ut, og reddet flott. På overtid fikk Real Madrid to muligheter til å sette spikeren i kista, hvor innbytter og debutant Peter dro seg frem på venstre side, og fant Jovic i feltet, men avslutningen var alt for svak, og ble blokkert foran målvakt. Et par minutter på overtid sendte Mariano en ball gjennom til Kroos, og tyskeren fikk god posisjon, men igjen reddet Agirrezabala, og dermed endte det 1-2 på San Mamés onsdag kveld.

DEBUT: Unge Peter Gonzalez gjorde en god figur den tiden han var på banen mot Athletic Club.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Det er som det vanligvis er for Courtois, hvor han varierer mellom å være statist og veldig god. Får ingen avslutninger på seg i store deler av oppgjøret, men når han først må ut i aksjon så leverer han. Kan ikke klandres for scoringen da det er et enormt skudd, men har også noen veldige gode redninger, og får litt pluss for det.

Lucas Vázquez (6): Får rollen som høyreback fra start igjen, og gjør seg absolutt ikke bort. Har relativt god kontroll defensivt, med unntak av et par anledninger, hvor han utfordres på tempo. Offensivt involverer han seg greit, og er ofte et ledd i kombinasjonsspillet hvor han hjelper Hazard, og får slått noen innlegg.

Eder Militão (8 BB): Den unge brassen fortsetter slik han har levert hele sesongen, nemlig med å herje. Har absolutt full kontroll de gangene han settes på prøve, og er i tillegg på plass som sikring i enkelte situasjoner når andre ikke henger med. Athletic klarer aldri å slå han på hurtighet, og han er der og forstyrrer uansett hvor langt bak han starter. Er tøff i egen boks, header en rekke baller unna, og gjør alt i alt en kamp som er verdig banen beste.

Nacho Fernández (6): Spiller en god kamp i midtforsvaret i Alaba sitt fravær. Spiller med mye innsats, og stor vilje, hvilket hjelper han i en rekke situasjoner. Dog så er han litt passiv i presset på scoringen i tospann med Camavinga, hvilket gjør at Sancet får skyte fritt. Viser at han er klar når han kalles på.

Ferland Mendy (7): Spiller en veldig god kamp defensivt, hvor ikke vertene slipper til en eneste gang på hans side. Har noen svake pasninger fra tid til annen, men rydder alltid opp egen feil. Spiller med fysikk, og hurtighet hvilket gjør det svært vanskelig for vertene å passere han, stort sett uansett hvem som kommer mot han.

Federico Valverde (5): Spiller en kamp helt på det jevne, hvor han periodevis involverer seg alt for lite til å spille sentralt på midten, samtidig som han i perioder involverer seg offensivt, og driver fremover med ballen. Forsøker et par avslutninger her og der, men klarer ikke å skremme motstanderne sin målvakt. Blir litt for halvveis av spilleren fra Uruguay.

Eduardo Camavinga (5): Har en helt annen spillestil enn Casemiro i dypet på midtbanen, og spiller på langt større risiko enn brassen. Tidvis lykken han, og tidvis bommer han fullstendig. Spiller bort for mange enkle baller. Samtidig så jobber han knallhardt, og har noen gode involveringer defensivt.

Toni Kroos (7): Tyskeren fortsetter i sporet han har vært omtrent hele sesongen. Styrer spillet, vrir spillet fra side til side, og finner alltid en ledig medspiller. Har en helt enorm pasningsfot, og han vet hvordan han skal bruke den. Er delaktig i en del kombinasjoner offensivt både hvor ballen går hurtig, og hvor han må slå med presisjon. Får med seg en assist på den første scoringen.

Eden Hazard (6): Belgieren har tatt muligheten han har fått på høyrekant, og har nå levert to godkjente prestasjoner på rad. Viser frem gode takter med ballen i beina, hvor han både forserer motspillere, og driver gjennom tette områder. Er involvert i den andre scoringen, og får en «nesten-assist». Kan fortsatt være enda mer selvisk, og ta sjansene sine.

Karim Benzema (7): Franskmannen spiller på ingen måte en komplett god kamp, men han har perioder hvor han er svært god, og scorer samtidig to mål. Den første scoringen er en skikkelig lekkerbisk hvor han vrir kula i det lengste hjørnet, og på den andre er han der han skal være, og setter ballen i mål alene med keeper. Blir alt for ofte dratt ut på siden, og tømmer boksen for Real Madrid ved flere anledninger.

Vinícius Júnior (5): Unggutten virker litt sliten nå, og har ikke den samme spruten i beina som han hadde tidligere i sesongen. Det er enda godt at han får litt hvile nå. Selv om han ser sliten ut så har han perioder hvor han viser gode takter, og er tidvis god i kombinasjonsspillet med Hazard og Benzema.

Innbytterne: 

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Har et flott fremspill til Kroos.

Peter Gonzalez (N/A): Spiller fort kort tid til å få noen vurdering, men gjør seg absolutt ikke bort i debuten sin. Jobber hardt, og skaper en god mulighet for Jovic.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Må gjøre mer ut av sjansen han få på pasningen fra Peter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.