Atalanta 0-1 Real Madrid

Real Madrid spilte en taktisk bunnsolid kamp fra a til å hvor Atalanta omtrent ikke hadde ballen. Midtbanen til Real Madrid overkjørte Atalanta, og til slutt sikret Real Madrid et meget solid utgangspunkt med Mendy sin scoring fem minutter før slutt.

Stadi Gewiss, Bergamo
Champions League, 8.delsfinale (1/2)
Onsdag 24.februar, kl:21.00

0-1 Ferland Mendy (86′) – Assist: Luka Modric

RØDT KORT: Remo Freuler (18′)

Utslagsrundene i Champions League er godt i gang, hvor de siste fire lagene skulle ut i dyst onsdag kveld. Så langt har det vært enkelte overraskelser, samtidig som andre lag virkelig har fått visst frem sitt fulle potensiale. Det var omsider stor usikkerhet knyttet til et av lagene som skulle spille i kveld, nemlig Real Madrid med tanke på deres ekstremt lange liste med skadede spillere. Kun fjorten førstelagsspillere var med til Bergamo, og det er om man tar med Altube som så langt ikke har spilt denne sesongen, hvilket vil si at fem junior-spillere fullførte troppen. På motsatt banehalvdel stod et bort i mot skadefritt Atalanta som vanligvis bøtter inn med mål, så Los Blancos hadde en stor oppgave foran seg i deres første utslags-kamp.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio (Arribas 76′), Isco (Duro 76′), Vinícius Júnior (Mariano 57′)

Atalanta: Gollini – Tolói, Romero, Djimsiti – Mæhle (Palomino 86′), de Roon, Freuler, Gosens – Pessina – Muriel (Ilicic 56′, Malinovskyi 86′), Zapata (Pasalic 30′)

LAGOPPSTILLINGEN: Zinedine Zidanes elleve utvalgte poserer foran kameraene før avspark mellom Atalanta og Real Madrid.

Redusert til 10 mann

Det var gjestene fra den spanske hovedstaden som åpnet oppgjøret best, og tok kontroll over kampen umiddelbart. Selv om det ikke ble skapt stort det første kvarteret, så var det Real Madrid som dominerte. Sytten minutter ut i oppgjøret skulle omsider en situasjon gjøre det enda verre for vertene fra Bergamo. Los Blancos flyttet ballen hurtig fremover, hvor Isco fant Vinícius Júnior som videre sendte Mendy alene gjennom. Backen hadde kun målvakt Gollini foran seg da Freuler felte han, og dommeren var ikke i tvil da han trakk opp det røde kortet. Atalanta ble redusert til ti mann, og det før klokka hadde passert tjue minutter.

Ved halvspilt omgang stormet midtstopper Nacho fremover i banen, og han dro seg hele veien inn i feltet før han lobbet ballen forbi lengste stolpe. Snaut ti minutter før hvilen bygget Real Madrid opp på ny, hvor Modric fikk ballen på siden, og kroaten fant Isco i feltet som fintet rundt før han sendte ballen via en forsvarer, og like utenfor stolpen. Hjørnesparket ble tatt hurtig, og endte hos Modric i returrommet, men avslutningen til kroaten endte et par meter over mål. Et lite minutt senere spilte Isco gjennom Vinícius Júnior på vakkert vis, men kantspilleren ble presset og avslutningen gikk via en forsvarer og over mål. Helt på tampen av omgangen kom den største sjansen, hvor Kroos svingte et frispark inn som ble headet mot mål av Varane, men Gollini reddet, og det stod 0-0 til pause.

MISTER RETUREN: Casemiro pådro seg et gult kort i den første omgangen mot Atalanta og mister dermed returoppgjøret om tre uker.

Kremmerhus

Los Blancos åpnet sterkest også i den andre omgangen, hvor de dominerte fra start. Et par minutter ut i omgangen fintet Asensio rundt på siden, før han slapp videre til Modric, og kroaten sendte ballen mot mål med utsiden av foten, men et bein fra en forsvarer kom i veien og dyttet kula like utenfor stolpen. Om lag fem minutter senere mottok Vinícius Júnior ballen i feltet, og fikk på merkelig vis lagt den ned, og avsluttet uten press, men unggutten stresset og lobbet ballen over mål.

Med tjue minutter igjen å spille fikk Real Madrid frispark i god Asensio-posisjon, hvor kantspilleren gjorde seg klar og klemte til, men kula fikk litt for lite fart og hadde litt for dårlig retning, hvilket gjorde at Gollini fanget forsøket enkelt. Real Madrid presset på, og hadde ballen stort sette hele tiden, men sjansene uteble helt frem til det gjenstod fem minutter. Et hjørnespark ble tatt hurtig til Modric på hjørnet av 16-meteren, og kroaten dyttet videre til Mendy som la til rette og klemte kula forbi Gollini med flott teknikk, Ballen skrudde i luften, og sisteskansen var sjanseløs. Det ble kampens eneste mål, og Real Madrid sikret et godt utgangspunkt før returen.

DRØMMETREFF: Ferland Mendy fikk drømmetreff med høyrefoten fra rundt 20 meter da han sikret seieren for Real Madrid med kun fem minutter igjen av kampen.

Thibaut Courtois (5): Ingen vanskelig kamp for den belgiske burvokteren som omtrent ikke får et eneste skudd på seg. Er godt ute i feltet ved et par anledninger, og gjør en godkjent kamp.

Lucas Vázquez (7): Den omskolerte kantspilleren gjør en ny fin kamp som back. Har full kontroll på Gosens hele oppgjøret. Slipper omtrent ikke til noe som helst, og gjør en fabelaktig jobb i press-fasen. Fremover er han aktiv som vanlig, hvor han skaper enkelte kombinasjoner, og setter press på vertene.

Raphaël Varane (6): Trygg og god helt bakerst, hvor han og makker Nacho ikke slipper til noe som helst. Viser frem sin enorme hurtighet ved et par anledninger. Er god i frispillings-fasen, og har en god dag på jobb.

Nacho Fernández (7): Spiller en særdeles solid kamp, hvor han er bunnsolid sammen med forsvaret defensivt. I tillegg til dette så involverer han seg offensivt ved et par anledninger, og har blant annet et raid offensivt i banen som nesten leder til en stor sjanse, kun en svak avslutning som stod i veien.

Ferland Mendy (8 BB): Ferland Mendy altså. Spiller alltid trygt og godt defensivt, og er med fremover ved flere anledninger. Er spilleren som blir taklet av Freuler da han er på full fart gjennom. I tillegg til dette er han også spilleren som scorer det avgjørende målet på lekkert vis med sin «svake» fot. Blir veldig veldig godt, og var Real Madrid sin beste spiller i går.

Luka Modric (7): Har full kontroll på midten, og gjorde akkurat det undertegnede hadde nevnt i forkant av oppgjøret med å dominere midten. Atalanta får nesten ikke kjenne på ballen, og der er Modric viktig. Spiller med ro, fordeler baller fra side til side, og styrer tempoet i spillet. God kamp.

Carlos Casemiro (7): Er bunnsolid som den defensive på midten. Skaper flere brudd, er trygg med ballen i beina, og er god til å få spilt videre til en medspillere som er i bedre posisjon. Dro på seg et gult kort, og må dessverre stå over returoppgjøret.

Toni Kroos (7): Tyskeren spiller med en trygghet som få andre i verden kan. Skulle nesten tro at Atalanta ikke var kjent for deres press for Kroos løste oppgaven utrolig godt. Fordelere baller, styrer spillet, starter kombinasjoner og er alltid spillbar. I tillegg til dette slår han enkelte meget solide dødballer.

Marco Asensio (3): Ingen god kamp av høyrekanten som forblir usynlig i mesteparten av oppgjøret. Har enkelte greie kombinasjoner, men det går litt for sakte med Asensio, og han virker ikke til å være stinn av selvtillit. Har et frispark som er ok, eller veldig tynn suppe.

Isco Alarcón (5): Løser rollen som falsk nier relativt greit. Er god i press-fasen, hvor han jobber enormt hardt. Som kjent er han ingen sprinter, men han liker opp og binder angrepet sammen på en solid måte. Gjør jobben akkurat slik han har fått beskjed om.

Vinícius Júnior (5): Unggutten var tidvis veldig aktiv i gårsdagens kamp. Skaper noen kombinasjoner, og skaper noen frispark ved å utfordre høyre midtstopper. Viser at det bor noe i han, og muligens burde han ikke vært tatt av først.

Mariano Díaz (4): Ikke noe spesielt godt innhopp. Sliter med å involvere seg, og gjør veldig lite ut av sjansen han får.

Sergio Arribas (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Markerer seg ikke noe spesielt den tiden han er på banen.

Hugo Duro (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Ikke spesielt mye involvert, men spiller også en noe uvant posisjon på kanten.