Intervjuer

Ancelotti: – Vi kan ikke registrere Ødegaard

Carlo Ancelotti snakket med pressen i forkant av sesongens første oppgjør, hvor Alavés står på motsatt banehalvdel lørdag kveld.

I kveld sparkes LaLiga Santander i gang for Real Madrid da de møter Alavés på Estadio Mendizarroza. Carlo Ancelotti er tilbake i kontroll hos Real Madrid, og selv om klubben ikke har forsterket seg nevneverdig i løpet av overgangsmarkedet så mener italieneren at det er en god tropp han har til rådighet. Spillere som Ramos og Varane har forlatt den spanske hovedstaden, mens Alaba er hentet inn, og spillere som Bale, Jovic og Ødegaard har returnert. Det vil være konkurranse i alle ledd, og selv om de absolutt største navnene mangler, så er det en god bredde i troppen med en miks av unge spillere og erfarenhet.

Fredag kveld stilte hovedtrener Ancelotti opp til pressekonferanse i forkant av oppgjøret, og temaer som enkeltspillere, problemer med registrering, og selvfølgelig Mbappé ble tatt opp. Italieneren var som vanlig i godt humør, og hadde et glimt i øyet da han svarte seg gjennom pressekonferansen, hvor du kan se en oversatt versjon av de han svarte om de ulike temaene under:

– Vi har hatt en god start, og spillerne har hatt gode holdninger. Vi har trent veldig hardt, og spillerne er har troen. Vi er klare for at sesongen sparkes i gang, og starten blir veldig viktig for oss. Alle turneringer er viktige for Real Madrid, og vi skal gjøre vårt absolutt beste for å vinne ligaen. 

– Det kommer til å bli en veldig konkurransedyktig liga, hvor det er en rekke sterke lag, og vi kommer til å kjempe hardt for å vinne ligaen. Den spanske ligaen er alltid konkurransedyktig, og det er noe jeg liker. Det er gode lag som Barcelona, Atlético Madrid og Sevilla. Konkurransen er veldig spesifikk med tanke på hvordan man bør spille, og det er et viktig mål for oss å vinne ligaen.

Troppen

– Det er ikke umulig å vinne Champions League. Andre lag har gjort store signeringer, og det har vært et veldig tøft marked, men vi har en sterk tropp med styrke i bredden. Denne troppen kan konkurrere med ethvert lag i verden. Om jeg som hovedtrener kan klare å få ut 100% av spillerne så er jeg sikker på at vi kan kjempe med alle lag. Overgangsvinduet stenger 31.august, og jeg kan ikke bekrefte hva den endelige troppen vil bli helt enda. Vi er nødt til å vente og se, men jeg er imponert over troppen vi har.

Pre-season

– Vi har fått en god oversikt over spillerne, og vi har hatt en veldig god oppkjøring. Spillerne har gjort det bra, og de har gjort en god miks av fysisk trening og taktisk arbeid. Vi har ønsket viktige spillere tilbake som Carvajal og Mendy. Vi har et lite problem med Marcelo, men han vil være klar snart. Generelt sett så er det fysiske nivået bra for øyeblikket.

Ødegaard og Vallejo ikke registrert

– Det er et teknisk problem med Ødegaard og Vallejo. Det handler om den midlertidige situasjonen hvor vi ikke kan registrere noen spillere. Dette kan endre seg i morgen. Vi har helt frem til 2.september før vi må registrere en ferdig tropp. Ødegaard har gjort det bra, jeg har snakket med han, og fortalt han at midtbanen har stor konkurranse ettersom vi har åtte viktige spillere. Jeg kunne kun registrere to spillere, og jeg valgte Bale og Jovic, men dette er midlertidig.

Bale

– Han er en fantastisk spiller. Muligens så har han ikke vært på topp hele tiden, men jeg er imponert over det jeg har sett, og han har trent hver dag. Om han gjør det bra på gressmatta så er han i laget, men om han ikke leverer så er det noen andre som spiller. Det er konkurranse i enhver posisjon, og dette er bra ettersom det fører til motiverte spillere. Han har gjort det bra denne første måneden, men vi er nødt til å se hvordan det går på banen.

Isco

– Han har også starter bra. Han er forpliktet, han er motivert og er klar til å spille. Jeg kan ikke sammenlikne med tidligere år for jeg har ikke vært her, men fra hva jeg har sett så kan Isco være en utfordrer til å spille hver eneste kamp. De unge spillerne kommer til å være klare for jeg kommer til å ha bruk for de også. Vi har trent bra sammen med Castilla, og jeg snakker med Raúl hver eneste dag om hvordan de utvikler seg. Jeg var overrasket over hvor mange gode, unge spillere det er her. 

Hazard har også startet bra, og har trent på egenhånd. Han begynte med gruppen for ti dager siden, hvor han er i god fysisk form, og klar til å spille. Han er en viktig spiller, og jeg er sikker på at vi kommer til å se den beste versjonen av han. 

Score mål

– Det er et problem vi er nødt til å fikse. Benzema scoret mange mål forrige sesong. Vi jobber med dette kollektivt, og vi forsøker å implementere en offensiv tilnærming hvor vi skaper flere sjanser. Spillere som Vinícius Júnior, Rodrygo og Jovic kan hjelpe oss med å skape flere sjanser så vi scorer flere mål.

Fem innbyttere

– Jeg mener at regelen med fem innbyttere er veldig god. Vi kan utnytte det ettersom vi har en god tropp, og de fem byttene vil bli til stor hjelp, spesielt mot slutten av kampene.

Miguel Gutiérrez

– Miguel Gutíerrez er en veldig talentfull spiller, og han har allerede gjort noen gode prestasjoner. Han har det som skal til for å spille for Real Madrid.

Mbappé

– Jeg liker ikke å snakke om spillere som ikke er her, jeg ønsker kun å snakke om mine spillere. Jeg liker virkelig denne troppen for den har en god miks av erfaring og ungdommelighet, og de er virkelig klare. Jeg har funnet interessante spillere som Arribas, Blanco, Miguel, Marvin og Chust.

– Men veteranene er de samme gamle. Modric har vist uttrykt stor motivasjon fra starten, Casemiro har forbedret seg mye siden sist jeg var her, Kroos selv om han er skadet akkurat nå, og Benzema. Men jeg syns ikke det er riktig å snakke om spillere som ikke er her fordi jeg er imponert over spillerne jeg har til rådighet. Det er en ære å se de trene. Jeg har fortsatt et godt forhold til Paris Saint-Germain sin president, og det er omtrent alt.

Messi

 – Jeg var veldig overrasket over hans avgang fordi han har vært en del av Barcelona siden han var barn, men jeg er ikke overrasket over at en spiller har endret klubb. Jeg har fullstendig respekt for avgjørelsen som er gjort av Messi og Barcelona. Vi er nødt til å konkurrere med Barcelona fordi de er et av de beste lagene i verden. Det kommer ikke til å endre seg uten Messi – vi er fortsatt nødt til å slå de. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.