Intervjuer

Ancelotti: – Vi har mengder med kvalitet, erfaring og engasjement

Ancelotti roser spillerne etter at seieren mot Inter og gruppeseieren i Champions League er et faktum.

Carlo Ancelotti møtte media på presserommet på Santiago Bernabéu for å snakke om Real Madrids seier over Inter Milan. Kampen endte 2-0 til Los Blancos, etter to susere fra henholdsvis Toni Kroos og Marco Asensio. Italieneren snakket om at han nå er fornøyd med hvordan laget begynner å se ut defensivt:

– Vi gjør det bra, og jeg liker virkelig utseendet til laget defensivt. Vår individuelle evne er veldig høy, og Militão og Alaba gjør begge veldig gode prestasjoner. Vi ser nivåer av engasjement som vi ikke så i starten av sesongen, da vi slapp inn flere mål, sa Ancelotti, og fortsatte:

– Laget gjør det veldig bra, og jeg vil ikke forvente enda mer av dem. Noen ganger presser vi ikke veldig høyt opp, men er komfortable i en lav defensiv lås, fordi vi ikke har midtbanespillere som er i stand til å forsvare seg i åpne rom. Noen ganger er det ikke særlig behagelig for øyet, men det funker veldig bra.

– Målet vårt er å vinne konkurransen

Ancelotti snakket også om forventningene til 1/8-delsfinalene, og forklarte at hvem motstanderen blir ikke er noe han tenker særlig på:

– Det viktige er at vi endte på toppen av gruppen, og vi venter nå på 1/8-delsfinalen. Jeg er ikke bekymret for trekningen fordi målet vårt er å vinne konkurransen og ikke bare å komme forbi de siste 16.

– Det er en god atmosfære i garderoben, og vi har kvaliteten til å vinne kamper og konkurrere bra. Det er lag som er mer intense enn oss, men hvert lag har sine egne egenskaper. Vi har ikke den defensive intensiteten og vi sliter med å forsvare når ting er vidåpne, men vi har mengder med kvalitet, erfaring og engasjement.

Roser spillerne

Real Madrid-treneren kom også med velfortjent ros ti spillerne, og forklarte at Jović er en spiller som vil få tilliten når Benzema er ute med skade (fortsatt uvisst hvilken alvorlighetsgrad skaden til franskmannen er).

– Jović spilte veldig bra og hjalp laget ikke bare i angrep, men også med å bringe ballen ut. Det var en god prestasjon, og mens Karim er ute, vil han spille. Uansett forventer jeg at Benzema kommer seg. Casemiro fikk seg bare en liten smell, og jeg tror ikke det er noe stort problem.

Artikkelen fortsetter under bildet

VENSTRE: Toni Kroos åpnet ballet med et flott skudd til 1-0.

 

Som vanlig fikk han spørsmål om rotasjoner, og om spesielt Modrić i alderen han er får nok hvile mellom kampene:

– Selvfølgelig må han hvile, det er å forvente. Nå har han fem dager på seg til å slappe av og gjøre seg klar til neste kamp. Jeg tror han hviler seg godt hjemme og lever et rolig liv. Han er en spiller som har det spesielle. Vi har tre fantastiske sentrale midtbanespillere, og samtidig presser Valverde og Camavinga på bak dem. Hvis det kommer en tid når en av de tre er sliten, er det ikke noe problem, for vi henter inn en annen gutt som kan prestere på toppnivå.

Til slutt snakket han om Rodrygo og målskårer Asensio, som kjemper om den samme plassen om dagen, og om de taktiske valgene rundt hvilken spiller han velger å starte med:

– De gjør begge en god jobb. Noen ganger velger jeg mer en typisk bredspiller som Rodrygo, og noen ganger, avhengig av strategien, kan jeg velge noen som liker å komme innpå, som Asensio, og han skåret et spektakulært mål i kveld.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.