Intervjuer

Ancelotti: – Vår dårligste prestasjon

Carlo Ancelotti snakket med pressen etter tapet for Espanyol, hvor han var tydelig opprørt over prestasjonen til Real Madrid.

Det ble ingen god «rebound» for Real Madrid etter tapet for Sheriff Tiraspol i midtuken på Estadio Santiago Bernabéu. Håper var der for at Los Blancos virkelig skulle svare søndag ettermiddag mot Espanyol, men det ble tidlig klart at et meget tøft oppgjør ventet. Drøyt et kvarter ut i oppgjøret så scoret tidligere Real Madrid-spiller Raul de Tomás, og gjorde livet surt for gamleklubben. Real Madrid hadde sine sjanser, men etter timen doblet en annen tidligere Real Madrid-spiller ledelsen, nemlig Aleix Vidal da han fullstendig avkledde Nacho, og scoret. Selv om Karim Benzema fikset en redusering for Los Blancos så var det ikke nok og det endte med tap.

Etter oppgjøret stilte som vanlig Carlo Ancelotti opp for pressen. Den ellers så karismatiske italieneren var tydelig skuffet over resultatet, og prestasjonen i seg selv. Dette kom tydelig frem i pressekonferansen som du kan lese en oversatt versjon av under:

– Dagens nederlag var ingen tilfeldighet. Vi spilte ikke bra, og vi fortjente å tape. Reaksjonen kom litt for sent, og vi er bekymret for to nederlag på rad er ikke normal kost for dette laget. Vi er nødt til å snu dette rundt, og jobbe med feilene vi gjorde i dagens kamp. 

– Jeg er enig. Vi spilte dårlig. Det er egentlig ikke så mye å si for vi spilte ikke bra. Vi startet med en plan, men etter de scoret så klarte vi ikke å forholde oss rolige, og vi holdt oss ikke til planen. Det var forvirring på gressmatta. Laget var ikke bra, verken med eller uten ballen. Jeg er nødt til å være ærlig, dette er våres dårligste prestasjon. Nå har vi landslagspausen, og etter en situasjon som dette så foretrekker jeg å spille igjen hurtig, gjerne med en gang, men vi er nødt til å bruke pausen og reflektere på hvordan mentaliteten og holdningen til laget har endret seg. 

Oppstilling

– Måten vi var stilt opp var ganske klar. Jeg er ikke her for å forklare oppstillingen for deg, men jeg er enig i at laget så uorganisert ut. Vi hadde ikke den riktige balansen med ballen, og vi er nødt til å korrigere det. Jeg har allerede snakket om det med spillerne, og de er helt enige. Vi forsøkte å gjøre vår ting, men ikke på en aggressiv måte. Vi tapte en god del dueller, og vi var ikke direkte på ballen. Jeg refererer til den tekniske og taktiske delen av spillet vårt. 

Alaba på sideback

– Jeg tenkte at han kunne hjelpe til i angrep. Han gjorde det, han ble med fremover en god del. Det var øyeblikk hvor vi ikke var balanserte på den venstre siden, men det er ikke hans feil. Midtbanen er nødt til å dekke opp posisjoner, og enkelte ganger så var vi ikke i riktige posisjoner. 

Hva tenker du om det Ancelotti hadde å si? 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.