Nyheter

Ancelotti: – De er fortsatt de beste midtbanespillerne i verden

Don Carlo Ancelotti svarte på spørsmål fra pressen etter 1-4-seieren mot Granada søndag ettermiddag.

Real Madrid slo Granada med en overbevisende 1-4-seier på Estadio Nuevo Los Cármenes. Etter kampen var det en meget fornøyd Carlo Ancelotti som møtte pressen. Italieneren svarte på spørsmål om valg av startellever og bytter, og kom med noen rosende ord om Real Madrids veletablerte midtbanetrio.

Valget om å hvile Militão

Han startet pressekonferansen med å snakke om hvorfor han valgte å hvile Militão, og gi Nacho sjansen fra start:

– Laget er i god fysisk form. Jeg hvilte Militão av de som kom tilbake fra landslagspausen, og Nacho gjorde det veldig bra. I de neste kampene kan noen av dem være slitne, og sa kommer jeg til å bytte på dem. Jeg har mye tillit til spillerne som ikke har spilt så mye. Jeg var fornøyd med kvaliteten på spillet vårt, vi så etter kvalitet mellom linjene, men det jeg likte minst var at i første omgang falt intensiteten og tempoet, og noen ganger var vi ikke særlig effektive når vi trengte å være.

Han kom også med noen lovord om Marco Asensios prestasjon. Spanjolen skåret det første målet, som ga Real Madrid ledelsen etter 20 minutter:

– Asensio gjør det jeg ber ham om, men jeg vet ikke om han starter fremover. Det er stor konkurranse, det vet vi, men det viktige er at når han spiller så leverer han. Han scoret i dag, han leverte og demonstrerte sine beste egenskaper, sa Ancelotti.

Om midtbanen – og fremtiden

Real Madrid-treneren var også ekstatisk over hva midtbanen leverte under kampen. Han mener at tross alderen til indreløperduen, er midtbanen til Los Blancos fremdeles blant de beste i verden:

– Hva kan man si. De spiller på et veldig høyt nivå og er fortsatt de beste midtbanespillerne i verden for meg. Jeg er overrasket over de tre, fordi de gjør ting som jeg ikke en gang ber dem om, de gjør det naturlig – og det er en stor fordel for denne klubben.

Han ser også lyst på hva Real Madrid har å by på på midtbanen i fremtiden, når de tre pionerene har lagt opp:

– De er fortid, nåtid og fremtid. Hvis vi snakker om nær fremtid, absolutt. Hvis vi ser om 10 år, så kanskje ikke. Men vi er i trygge hender i fremtiden fordi Camavinga, Valverde og Blanco også er klare. De (Kroos, Modrić og Casemiro) er vant til å spille sammen, og de har egenskaper som er vanskelige å forklare. Slik de bytter posisjon i løpet av spillet – noen ganger faller Modrić dypt for å spille gjennom presset, og noen ganger er det Kroos, mens Casemiro beveger seg fremover. Madridismo trenger ikke å bekymre seg, jeg blander meg ikke der, sa han lattermildt.

Om byttene

Ancelotti svarte også på valgene han tok med tanke på byttene, og forklarte at han ville gi spillere som ikke har fått så mye spilletid en sjanse:

– Jeg gjorde byttene for å gi gutta som hadde spilt mer en pause, og la noen gutter som hadde mindre spilletid få prøve seg. Vi tenkte å sette på Isco senere, men han hadde varmet opp, så vi satte ham på med de andre. Jeg tok av Vini Jr. for å unngå problemer. Kampen ble mer spent, så for oss og for Granada tenkte jeg det var best å ta ham av.

Han snakket også litt om Jesus Vallejo, som ikke har nytt mye spilletid siden han kom til klubben for noen sesonger siden:

– Han fortjener å spille, akkurat som de andre fordi han er en så god profesjonell som jeg har sett i løpet av tiden min i fotball. Jeg liker å spille ham når jeg kan.

 

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.