Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
David Enerstad Hansens spesialer Taktiske analyser

Analyse av torsdagens motstander

Torsdag kveld spiller Real Madrid supercup-semifinale mot Athletic Club. Hvis Real i det hele tatt skal ha mulighet til å forsvare supercup-tittelen – må baskerne på motsatt banehalvdel beseires. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på torsdagens motstander.

For nøyaktig ett år siden, ble Real Madrid kronet som vinnere av den spanske supercupen – etter en meget kynisk takling av Federico Valverde. Fjorårets finale, som forøvrig ble spilt i Saudi-Arabia, var et høydramatisk Madrid-derby som Real Madrid avgjorde på straffer. Den spanske supercupen vekker derfor gode minner hos Real Madrid-supporterne. Årets supercup vil derimot bli spilt i Spania, og torsdagens semifinale blåses i gang på Estadio La Rosaleda i Málaga. På motsatt banehalvdel står Athletic Club, som vi nå skal ta en nærmere titt på.

(Saken fortsetter under bildet)

Raphaël Varane
NY TITTEL: Raphaël Varane poserer med Supercopa de España-trofeet som Real Madrid vant i januar 2020.

Sesongen så langt

I dette øyeblikk befinner Athletic Club seg på en 12. plass i LaLiga. Laget bestående av kun baskiske spillere, har scoret 21 mål og sluppet inn 22 i hjemlig liga under årets sesong. Til at laget tidligere har spilt flere Europa League-finaler og kjempet i det øvre sjiktet i LaLiga flere år på rad, kan årets sesong beskrives som et nederlag. Athletic sin unike filosofi om å ha et lag kun bestående av baskere, kan ha noe med de varierende prestasjonene å gjøre. Klubben har nemlig ikke vært særlig aktive på overgangsmarkedet de siste sesongene.

Laget har foreløpig ikke helt funnet ut av hvordan de skal opprettholde en ordentlig seiersrekke. Så langt i sesongen, har baskerne enda ikke prestert å vinne to fotballkamper på rad. Sammen med en del andre klubber fra LaLiga, er Athletic Club det laget som har tapt flest kamper under årets LaLiga-sesong (9). Ni tap på atten kamper prater for seg selv, det er ikke godt nok for et lag som ønsker å kjempe i toppen.

Athletic Club sine fem siste kamper:

Athletic Club 2 – 0 SD Huesca (S)

Villarreal 1 – 1 Athletic Club (U)

Athletic Club 0 – 1 Real Sociedad (T)

Athletic Club 1 – 0 Elche (S)

Athletic Club 2 – 3 Barcelona (T)

De rødhvite fra Baskerland skulle etter planen opp til dyst mot Atlético lørdag 9. januar, men kampen ble utsatt grunnet snøstorm i hovedstaden. Dette resulterer i at Athletic Club ikke har spilt kamp siden 6. januar, og har med det hatt god tid til restitusjon og forberedelser før torsdagens møte med Los Blancos. God tid og gode forberedelser er muligens noe Athletics hovedtrener Gaizka Garitano trenger, klubben har nemlig ikke beseiret Real Madrid siden 2015!

2020/21-sesongens eneste møte mellom de to lagene endte med en ganske komfortabel Real-seier. Los Blancos vant kampen 3-1, Benzema (2) og Toni Kroos stod for scoringene. De hvitkledde skapte drøssevis med sjanser og hadde ballen store deler av oppgjøret.

Athletic Club sine fem siste møter med Los Blancos:

Real Madrid 3 – 1 Athletic Club (desember 2020)

Athletic Club 0 – 1 Real Madrid (juli 2020)

Real Madrid 0 – 0 Athletic Club (desember 2019)

Real Madrid 3 – 0 Athletic Club (april 2019)

Athletic Club 1 – 1 Real Madrid (september 2018)

Eksplosivitet og rutine

Hvis vi ser bort i fra de skuffende resultatene, og det faktum at Athletic ikke akkurat er kjent for å handle inn de største navnene på overgangsmarkedet, har klubben noen farligheter. Først og fremst har baskerne et eksplosivt lyntog med x-faktor på spissplass, Iñaki Williams er navnet. 26-åringen står foreløpig kun med fire nettkjenninger i årets sesong, men har tidligere vært innom det spanske landslaget og overbevist i spansk fotball. Angriperen som er kjent for sin ekstreme fart og bakromstrussel, avsluttet 2018/19-sesongen med 17 målpoeng – noe som er meget sterkt for et lag som endte på 8. plass. Spanjolen er også kjent for å finne veien til nettet mot storhetene. Iñaki sine to foregående oppgjør mot Barcelona har endt med scoring – samt drøssevis av scoringer mot Atlético og Sevilla.

Spillere som derimot ikke kan måle seg opp i mot Iñaki Williams sin fart og eksplosivitet – er blant annet Munian, Raul Garcia, Inigo Martinez og Yuri Berchiche. Dette er spillere som gjør opp for sin mangel på hurtighet, med rutine og spilleforståelse. Førstnevnte – Iker Munian – har vært i klubben siden 2009 og har blitt erklært heltestatus. Spanjolen som har vært innom landslaget, leverer fremdeles hyppig med målpoeng i det spanske ligasystemet. Med sin enorme rutine, følsomhet og teknikk, kan Muniain sammen med Iñaki Williams skape ubalanse hos hvilket som helst lag de møter.

Athletic Club mulig startellever:

Keeper: Unai Simon

Forsvar: Capa, Nunez, Inigo Martinez, Berchiche (sliter med en skade)

Midtbane: De Marcos, Vencedor, Mikel Vesga, Muniain, Raul Garcia

Angrep: Iñaki Williams

 

Tror du Zidanes menn kommer seg til finalen?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.