Alavés 1-4 Real Madrid

Real Madrid spilte ingen god første omgang, men etter hvilen var de virkelig påskrudde og scoret hele fire ganger. Oppgjøret endte til slutt 1-4, hvor Los Blancos sikret en god sesongstart og tre poeng.

1-4 Vinícius Júnior (90+2′) – Assist: David Alaba

Lørdag kveld var det endelig duket for sesongstart for Real Madrid da de reiste til Vitoria for å spille mot Alavés. Estadio Mendizarroza var klar for noen tilskuere, og to lag som skulle kjempe for tre poeng. Det var ingen tvil om hvilket lag som var favoritten på vei inn i oppgjøret, men forrige sesong så vant laget fra Vitoria mot Los Blancos, så det var det relativt åpent møte vi hadde i vente. Ancelotti var tilbake som Real Madrid-sjef, og han har vært tydelig på at offensive kombinasjoner er noe han har fokusert på, så mål var noe man hadde i vente.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Militão, Nacho, Alaba – Modric (Isco 88′), Casemiro, Valverde (Asensio 88′) – Bale (Rodrygo 68′), Benzema (Jovic 89′), Hazard (Vinícius Júnior 66′)

Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Lejeuene, Duarte – Garcia (Loum 59′), Pina (Moya 83′), Pons (Guidetti 59′), Rioja (Martin 68′) – Josleu, Mendez (Pellistri 68′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Slik så startelleveren til Los Blancos ut mot Alavés på Estadio Mendizarroza.

Treg start på LaLiga

Det var vertene i Alavés som åpnet best på hjemmebane i Vitoria lørdag kveld, og kom til kampens første sjanse. Den kom ved kantspiller Rioja etter seks minutter som ladet skuddfoten, men Courtois hadde full kontroll og reddet. Drøyt et kvarter ut i oppgjøret så kom Real Madrid til deres første sjanse, og det var belgiske Eden Hazard som forsøkte lykken, men forsøket endte utenfor. En halvtime ut i oppgjøret var Real Madrid frempå igjen, og denne gang var det Bale som trakk seg innover, og sendte et skudd en meter til side for mål. Kort tid senere kombinerte gjestene igjen, hvor Alaba fant Hazard i feltet, men avslutningen ble blokkert til hjørnespark.

UTEN HELL: Gareth Bale forsøkte lykken ved et par anledninger i første omgang, men klarte ikke å overliste Pacheco.

Ti minutter før pause forsøkte Bale lykken på frispark fra langt hold, og selv om skuddet var hardt så endte det rett på Pacheco. Kort tid senere så kontret Alavés fremover, hvor et innlegg endte hos Pere Pons, og spilleren forsøkte lobbe over Courtois, men forsøket endte i nettaket. Noen minutter før hvilen var gjestene frempå igjen, hvor Rioja forsøkte et skudd, men det endte et par meter til side for mål. Dermed var det ingen av lagene som fikk hull på byllen i den første omgangen, og lagene gikk inn i hvilen på 0-0.

Mål-bonanza

Det var gjestene fra Madrid som åpnet den andre omgangen best, og etter kun tre minutter skulle de få hull på byllen. Bale sendte et innlegg tvers gjennom feltet til Hazard som hæl-flikket videre til Benzema, og franskmannen klemte ballen i mål på volley. Flott første scoring, hvor mange spillere var involvert. Snaut ti minutter senere så var Real Madrid frempå igjen, og denne gang var det et hjørnespark som ble tatt kort. Modric sendte til Valverde, og fikk tilbake før han fant Nacho på første stolpe, hvor midtstopperen kom seg foran og sklei inn en ball til 0-2, Noen få minutter senere så var Benzema frempå igjen, hvor em kombinasjon med Hazard endte i skudd, men Pacheco reddet. Vertene forsøkte å kontre umiddelbart hvor Guidetti fikk ballen i boksen, men forsøket ble reddet av Courtois.

DOBLING: Nacho Fernández doblet ledelsen da sklei et innlegg fra Luka Modric i mål.

Like etter timen skulle Real Madrid omsider sette inn kampens tredje mål da Valverde dro seg opp langs siden, og fant Benzema i feltet, men skuddet ble blokkert av Pacheco. Benzema fulgte omsider opp returen, og satte ballen i mål bak en sjanseløs Pacheco til 0-3. Vertene stormet omsider rett i angrep etter scoringen hvor Militão spilte en svak pasning tilbake mot Courtois som ikke klarte å ta ballen før han felte Guidetti, og dermed pekte dommer på krittmerket. Tidligere Real Madrid-spiller Joselu gjorde seg klar, og sendte ballen i motsatt hjørne av hvor Courtois gikk, 1-3. Drøyt ti minutter før hvilen forsøkte Loum et skudd fra tjue meter, hvor ballen stusset like foran Courtois, og belgieren måtte gi en retur, men fanget opp den igjen.

På overtid av oppgjøret jaktet Vinícius Júnior mål. Først ved et solo-raid hvor Pacheco reddet avslutningen, og på det påfølgende hjørnesparket så endte til slutt opp med at han skulle få scoringen sin. Vinícius Júnior sendte til Asensio som videre fant Alaba, og sveitseren fant Vinícius Júnior i feltet som stanget inn 1-4. Det ble også sluttresultatet, og Real Madrid leverte en meget solid andre omgang, hvor de scoret mange mål på kort tid, og mange mål på få avslutninger. Ancelotti fikk dermed en drømme-retur til Real Madrid med seier i første oppgjør.

SPIKEREN I KISTA: Vinícius Júnior satte punktum for kampen med sin heading to minutter på overtid, og sikret 1-4.

Thibaut Courtois (5): Ingen voldsom start av belgieren som nesten virker litt rusten. Ender opp med å lage straffespark, selv om Militão må ta den på sin kappe. Sliter også med å holde et par skudd, og ja de får noen ekle dupper, men tidligere har han vært bunnsolid på slike skudd. Måtte sikkert ha en gjennomkjøring etter EM, også er han tilbake der han skal være om kort tid.

Lucas Vázquez (6): Får tillit fra start i første kamp, og fortsetter akkurat det hvor han slapp før skaden. Jobber knallhardt, har relativt god kontroll defensivt, og er en langt mer spillende back enn mange andre. Involverer seg også før den første scoringen hvor han slår innlegget som Hazard flikker videre til Benzema. God kamp av Lucas.

Eder Militão (4): Ingen god første kamp for brasilianeren. Bommer en del med timingen, og slipper til Alavé på muligheter de ikke skulle hatt. Er også skyld i at Alavés får et straffespark med en meget svak pasning tilbake mot Courtois. Blir en kamp litt under par av Militão, selv om det også er øyeblikk hvor han er meget solid.

Nacho Fernández (7): Tar virkelig på seg rollen som den vokale lederen defensivt i laget, hvor han står frem med taklinger og trygghet. Samtidig så viser han vilje og tæl gjennom hele kampen, hvor han kjemper godt og samtidig får med seg en scoring. Den kriget han inn da han kom skliende på et innlegg fra Modric, Flott kamp av spilleren som blør konge-hvitt.

David Alaba (7): Får en god offisiell debut for klubben hvor han er trygg defensivt, og samtidig involverer seg en god del offensivt. Kombinerer godt med kantspilleren foran seg, om det er Bale, Hazard eller Vinícius Júnior. Spesielt Vinícius Júnior ser han ut til å ha god kjemi med, og han slår innlegget som Vinícius Júnior stanger i mål på overtid. Virker å passe godt i Real Madrid.

Luka Modric (5): Spiller en kamp på det jevne hvor han fordeler, styrer tempo og flyter rundt på alle områder av spillet. Starter ofte langt nede i banen som spilleren som skal sette i gang angrepet, og gjør dette godt ved enkelte anledninger, men det ved andre anledninger ikke lykkes helt. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Nacho med et flott innlegg.

Carlos Casemiro (5): Blir en kamp helt på det jevne for Casemiro. Involverer seg ikke nevneverdig offensivt, men samtidig bidrar han med å bryte opp spillet til motstanderne defensivt. Spiller på det trygge, gjør få feil og muligens er det ikke mot et lag som Alavés vi trenger han topp, men heller når storfiskene venter senere i løpet av høsten.

Federico Valverde (6): Viser som vanlig frem sin enorme maskin, hvor han løper utrettelig og involverer seg på begge sider av banen. Har noen flotte løp fremover i banen, og skaper på mange måter den tredje scoringen hvor han avanserer forbi en rekke motspillere og finner Benzema i feltet. Best av de på midten, og legger ned en god søknad om mer spilletid.

Gareth Bale (6): Waliseren var en av de få som var aktive i første omgang, hvor han forsøkte lykken med et par skudd, og et frispark. I andre omgang slår han innlegget på tvers til Lucas før den første scoringen, og virker egentlig relativt bra. Gjør som han gjorde tidligere med Cristiano og Benzema, nemlig flyte fra side til side med posisjons-bytter, hvilket gjør det vanskelig for motstanderne.

Karim Benzema (8 BB): Franskmannen fortsetter der han slapp forrige sesong, tross en tøff oppladning med COVID. Scorer to mål på tre skudd, hvor det ene skuddet resulterer i en retur som han setter i mål. Kombinerer godt med Hazard og Bale, og senere med Vinícius Júnior og Rodrygo. Er der han skal være til enhver tid, er iskald med avslutningene og gjør alt i alt en meget god sesongstart. Måtte formen vedvare så skal det godt gjøres å hindre han fra Pichichi denne sesongen. Banens beste for Los Blancos, hvilket er fortjent etter to scoringer.

Eden Hazard (7): Noen av det beste vi har sett av Hazard i Real Madrid, hvor han virket langt kvikkere enn han har vært frem til nå. Skaper kombinasjoner, flyter fra side til side, og involverer seg i spillet. Har en flott assist til Benzema på den første scoringen, hvor han hæl-flikker videre til franskmannen. Flott å se belgieren i form som dette, og måtte det vare!

Vinícius Júnior (6): Gjør et veldig godt innhopp hvor han er aggressiv, angrepsvillig og skaper en rekke kombinasjoner. Var i det lekne humøret med finter, rykk og tekniske finesser. Det virket tidlig som om at Vinícius Júnior skulle få et mål denne kvelden, og det fikk han helt på tampen da han stanget inn innlegget til Alaba til 1-4. Legger inn en god søknad om mer spilletid.

Rodrygo Goes (5): Er aktiv den tiden han er på banen, hvor han forsøker mye uten å få til det helt store. Kunne fått seg en scoring om han hadde vært noen tiendedeler tidligere på innlegget til Vinícius Júnior. Viser at han er mer aggressiv og villig enn tidligere, og kan få en viktig rolle i løpet av sesongen.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.