Nyheter

Alaba om Ramos, Ancelotti, Mbappé og hans favorittposisjon

David Alaba er endelig på plass i Madrid. Overgangen har allerede vært klar lenge, men onsdag startet østerrikeren oppholdet i sin nye klubb for alvor. Alaba begynte med å bli presentert på Valdebebas. Her holdt han en kort tale, hvor han først på spansk sa hei og takket for velkomsten. Videre gikk han over til engelsk. Han sa at det var en stor dag i hans karriere, og at han er stolt over å bli presentert som Real Madrid-spiller.

Etter å ha tatt bilder med Florentino Pérez og familien sin, møtte Alaba til pressekonferanse, som er vanlig prosedyre under Real Madrids presentasjoner av nye spillere.

Hva betyr denne overgangen for deg?

Selvsagt for meg er det en drøm som går i oppfyllelse. Det er verdens største klubb, og jeg gleder meg til å ta på drakten og score mål for klubben.

Du overtar nummer 4 etter Sergio Ramos. Hva betyr dette nummeret for deg?

Jeg snakket med klubben om dette, og jeg ville ha dette nummeret. Det var ikke et annet nummer tilgjengelig, og dessuten er det en ære for meg å bære den. Nummeret symboliserer mye og det gir meg bare motivasjon.

Hva tror du at du kan gi til denne klubben? Blir det tøft å leve opp til Ramos-forventningene?

Jeg liker ikke å sammenligne meg selv med andre. Jeg ønsker å gi mitt beste og bidra med mine beste egenskaper, men jeg kan bare være meg selv.

Du dro gratis fra Bayern etter en fin tid der. Hvorfor bestemte du deg for å dra til Real Madrid? Du hadde mange tilbud.

Jeg bestemte meg for å dra, ikke bare for å vokse som spiller, men også som person. Det er sant at jeg hadde ulike tilbud, men Real Madrid var alltid førstevalget. Som sagt, det er en drøm som går i oppfyllelse, for det er verdens største klubb.

Da du signerte, var Zidane fortsatt trener. Er det negativt at han dro? Hva synes du om at Ancelotti nå har tatt over?

Selvfølgelig var det ikke kjekt at Zidane dro, men det var veldig fint at Ancelotti overtok. Vi hadde et strålende forhold i Bayern, og det er en glede for meg å jobbe med ham igjen.

Hvilken posisjon trives du best i?

Jeg er en fleksibel spiller, og jeg kommer til å spille der treneren ønsker at jeg skal spille.

Hva er planene dine for de neste dagene?

I morgen skal jeg ha min første trening med laget. Det er flere ting som skal skje, men det er viktig for meg å bli kjent med laget så fort som mulig.

Kunne du tenke deg å spille med Kylian Mbappé?

Mbappé er en verdensklassespiller. Han har fantastiske kvaliteter, det vet vi alle. Men dette er et spørsmål som bør gå til andre personer.

Du prøvde deg litt på spansk under presentasjonen. Er det viktig for deg å lære språket raskt? Har du snakket med Kroos om hva du kan forvente deg?

Jeg kan noen ord allerede, fordi vi hadde noen spanske spillere der også. Jeg har ikke lært mye ennå, men jeg ønsker å lære meg det så fort som mulig. Selvsagt har jeg snakket med Toni, og det gleder meg å få spille med ham igjen.

Blir det vanskelig å overta nummer 4? Kommer du til å kjenne på presset?

Ramos har vært her i over et tiår, og han ble en stor leder med dette nummeret. Jeg vet hva nummeret betyr. I går snakket representanter fra klubben med meg, og de fortalte meg at det var det eneste ledige nummeret. Jeg kunne vente og se med hva som skjer med overganger, men jeg valgte å ta dette nummeret.  Men jeg vil gjenta at jeg ikke er her for å sammenligne meg med noen. Jeg må være med selv.

Mener du at Real Madrid trenger nye signeringer?

Jeg er helt sikker på at vi har et bra nok lag og at vi kan spille god fotball med våre spillere.

Foretrekker du å spille med to eller tre stoppere?

Dette er et spørsmål for treneren. Systemet avhenger av spillerne, og selv er jeg fleksibel og kan spille i ulike posisjoner. Det kommer an på hva treneren vil.

Hvordan blir det å spille på Bernabéu?

Det er en glede for meg å spille på Bernabéu foran supporterne. Jeg har spilt her før med Bayern, men det kommer til å bli stort å spille her med Real Madrid-drakten.

Har du spurt under forhandlingene om å spille i en bestemt posisjon?

Nei.

Ramos har dratt. Det ryktes at Varane kommer til å dra. Kunne du tenke deg å spille med ham, dersom han ikke drar?

Det hadde vært fint å spille med Ramos. Som jeg sa: Han er en stor spiller og en leder. Jeg hadde også likt å spille med Varane. Han har hatt en fantastisk karriere og har veldig gode kvaliteter som spiller.

Du kommer til å spille med Toni Kroos, som sier at Real Madrid er større enn Bayern. Hva synes du om hans uttalelse?

Jeg er enig i at Real Madrid er verdens største klubb.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.