William Gromstads spesialer

Alaba og Østerrike

11. juni starter EM, og Real Madrid har syv spillere involvert på fem lag. Dette er del 3 av artikkel-series som presenterer Frankrike, Kroatia, Østerrike, Tyskland, og Belgia.

Østerrike har kun vært med i to EM, i 2008 og 2016, uten å ha tatt seg videre fra gruppespillet ved noen av anledningene. I 2016 var forventningene høye, men skuffelsen ble vel så høy da de røk ut av det som på papiret var en relativt enkel gruppe. Laget har faktisk tilgode å vinne en kamp i et EM, og har kun scoret ett mål fra vanlig spill, noe som gjør at de står med to uavgjort og fire tap. Troppen ser relativt lik ut som i Frankrike i 2016, men håpet som var den den gangen er i stor grad borte, noe som åpner for en stor positiv overraskelse. Real Madrids nysignering David Alaba har en stor oppgave foran seg som kaptein for landet sitt, og kjenner kanskje litt ekstra press fra forventningsfulle fans, spente på hva han tilfører den spanske hovedstaden.

Gruppe C: Nederland, Nord-Makedonia, Østerrike, Ukraina. Det nederlandske landslaget ser ut til å være tilbake blant Europas beste, noe som gjør dem til klare favoritter i gruppe C. Østerrike sikter seg sannsynligvis inn på andreplassen, men har aldri spilt et sluttspill i Europa, og får nok tøff konkurranse fra Ukraina.

LEDER: Alaba signerte nylig for Real Madrid, men har levert på skyhøyt nivå i en årrekke.

Troppen

Keepere: Daniel Bachmann (Watford), Pavao Pervan (VfL Wolfsburg), Alexander Schlager (LASK Linz).

Forsvarsspillere: Aleksandar Dragovic (Bayer Leverkusen), Marco Friedl (Werder Bremen), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt), Stefan Lainer (Borussia Moenchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Stefan Posch (Hoffenheim), Christopher Trimmel (Union Berlin), Andreas Ulmer (Red Bull Salzburg).

Midtbanespillere: David Alaba (Real Madrid), Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen), Christoph Baumgartner (Hoffenheim), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt), Konrad Laimer (RB Leipzig), Valentino Lazaro (Borussia Moenchengladbach), Louis Schaub (Luzern), Xaver Schlager (Wolfsburg), Alessandro Schoepf (Schalke).

Angrepsspillere: Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Marko Arnautovic (Shanghai), Michael Gregoritsch (Augsburg), Sasa Kalajdzic (Stuttgart), Karim Onisiwo (Mainz).

Nøkkelspiller(e): David Alaba og Marcel Sabitzer. Som vanlig handler mye om David Alaba på det østeriske landslaget. I motsetning til på klubblaget, spiller han gjerne på midtbanen her, og dikterer spillet derfra. En av Europas beste det siste tiåret mangler suksess med landslaget, men han er ikke alene i jakten på avansement. Marcel Sabitzer har vært en av Bundesliga beste offensive spillere, og har en x-faktor dette laget sårt trenger, ettersom de har slitt med å skape gode sjanser.

OFFENSIV: På landslaget benyttes Alaba som et offensivt våpen på midtbanen.

Styrker: Håpet for dette Østerrike-laget ligger i at de har en talentfull tropp, som kanskje endelig skal få ut potensialet sitt. De fleste spillerne er etablerte i Bundesliga, men landslaget har likevel underprestert. Dersom det plutselig løsner, blir dette et spennende mesterskap for Østerrike.

Svakheter: Mangel på mål. Østerrike scorer for lite mål, og selv om Marco Arnautovic har 26 mål for landet sitt, burde han hatt fler. Den tidligere West Ham-spilleren leverer på et svært varierende nivå, og på de dårlige dagene bidrar han minimalt til laget. I tillegg har treneren fått kritikk for å vise lite fleksibilitet i forhold til spillestilen, selv om den ikke får det beste ut av spillerne hans.

Østerrikes muligheter: Østerrike har muligheten til et historisk avansement til første utslagsrunde, men der sier det nok stopp. Et underpresterende landslag, kan samtidig få store problemer med Ukraina i kampen om andreplassen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.