Nyheter

Alaba gjennomførte sin første trening med laget

I går gjennomført David Alaba sin første trening med Real Madrid etter overgangen fra Bayern München.

David Alaba er Real Madrid foreløpig eneste signering , og mange er svært positive til overgangen. Forsvarsspilleren kom gratis fra Bayern München, hvor han over flere sesonger har vist høy klasse. For to dager siden ble han presentert som ny Real Madrid-spiller, og i går gjennomførte den østerrikske kapteinen sin første trening med Carlo Ancelotti og co.

Treningen startet med en enkel oppvarming, som besto av løping og «rondo»-øvelser. Deretter ble det gjennomført noen kamper, på mindre og større bane. Til slutt spilte laget en kamp på større bane, og da spilte Alaba venstre midtstopper. Treningen ble avsluttet med en intenst løpetrening, som økte i omfang.

Saken fortsetter under bildet

FØRSTE TRENING: Alaba hadde en god prat med Ødegaard og Ancelotti på sin første trening med Real Madrid.

Det er knyttet noe usikkerhet til hvor David Alaba skal spille på banen for Real Madrid, ettersom han er en spiller som kan bekle en rekke posisjoner. Han har spilt aller mest som venstreback, men de siste årene har han blitt benyttet mer og mer som midtstopper og sentral midtbanespiller.

Nå har Alaba fått draktnummer 4, og på treningen virket det som at han i stor grad ble brukt som venstre midtstopper. Med Ramos borte og Varane på vei ut, tyder altså det aller meste på at Alaba skal spille midtstopper for Real Madrid. Dermed vil han trolig danne stopperpar med Éder Militão, som leverte en strålende avslutning på forrige sesong. Brasilianeren er forstatt på ferie etter å ha kommet hele veien til finale med landslaget sitt i Copa América, men det skal bli spennende å Alaba og Militão spille sammen senere i pre-season.

Like etter treningen ble Alaba også stilt noen spørsmål om hvordan det hadde vært å endelig trene med sine nye lagkamerater:

– Treningen var bra. Mot slutten var det ganske intenst, men det føles godt å være her og å møte lagkameratene mine på banen. Jeg er glad for å være her.

Alaba lærte seg også noen spanske ord i løpet av treningen, og han fikk spørsmål om hvordan han gjorde det:

– Jeg spurte noen av lagkameratene mine hva forskjellige ting betyr, slik at jeg kan bruke dem for å hjelpe dem på banen.

På spørsmål om hva han syntes om Valdebebas, var han full av begeistring:

– Fantastisk, rett og slett. Det er andre gangen jeg har jobbet her nå, jeg fikk rundturen i går. I dag fikk jeg se rommet mitt, og det er fantastisk, virkelig flott.

Du kan se video fra Alaba sin første trening her:

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.