Intervjuer

Zidane: – Vi er vanskelig å slå

I morgen kveld er det Alavés som venter på De Stefano for Real Madrid. Los Blancos fikk seg en opptur etter seieren sist mot Inter, og håper å bygge videre på den triumfen med tre viktige poeng i LaLiga. Zinedine Zidane møtte fredag formiddag pressen.

– Vi har 24 spillere som kan spille og det er bra for troppen. Vi kommer til å trenge dem alle med så mange kamper igjen. Vi var solide mot Inter og har spilt bra i mange kamper. Vi ønsker å gjøre det like bra mot Alavés som vi gjorde mot Inter.

– Det er ny finale som venter oss på lørdag, og det er tre viktige poeng som står på spill. De vil gjøre livet vanskelig for oss, og vi må fortsette å bygge videre på det gode vi har gjort.

Innstilling

– Det handler ikke om dårlig innstilling eller manglende vilje. Vi ønsker alltid seieren, også hender det at spillere gjør det bra og mindre bra i enkelte kamper. Hvis vi gjør ting samlet og er fokuserte, så er vi et vanskelig lag å slå. Det å finne stabilitet i resultatene er det vanskeligste i fotball og noe vi jobber med. Vi har ikke mye tid med tanke på hvile, men vi må konsentrere oss og tenke på det vi kan gjøre i kampen.

Skader

– Carvajal har pådratt seg noe. Jeg vet ikke hvor lenge han vil være ute, men han har et ubehag. Benzemas tilfelle har tatt lenger tid, og det er viktig å få han klar igjen da vi har mange treninger og kamper. En spiller må føle seg klar for å kunne bidra. Det samme gjelder Ramos. Vi skal ikke avsløre noe, men han føler seg bedre. Vi får se når han er tilbake med laget, men det blir ikke nå umiddelbart.

Mentalitet

– Du må allltid være fokusert og prestere her. Det er ingen rom for feil her og spillerne må konstant levere. Det er veteraner og unggutter i alle lag, og spillerne som er her ønsker å konkurrere. Det er denne troppen vi skal ha resten av sesongen, og det er ikke behov for å gjøre endringer.

Tro på laget

– Jeg har tro på meg selv og spillerne, og det samme gjør spillerne. Hvis du spør meg, er vi et lag. Jeg føler meg veldig positiv. Jeg er i en fantastisk klubb og gjør det meste ut av det. Hver gang situasjonen ikke er optimal, vil solen skinne igjen. Hvis vi er fokusert i hver kamp, vil vi få se fantastiske resultater. I de dårlige periodene må vi ha tro på at vi kan komme ut av det.

Tilnærmingen i Milano

– Vi hadde en fantastisk tilnærming. Spillerne leste kampen veldig bra, og vi spilte med spillere som var fleksible i flere posisjoner. De første 25 minuttene da det var elleve mot elleve var vi fenomenale. Etter utvisningen var det samme, men noen ganger kan det bli vanskeligere mot ti spillere men vi klarte det bra. Det var veldig viktig for meg. Vi tok ingen risiko, forsvarte oss som et lag og holdt nullen samtidig som at vi skapte mange sjanser. Det er den veien vi må følge videre.

Ødegaard

– Han ser bra ut. Han har fantastiske kvaliteter, og viser hvilken spiller han er. Laget og måten han presterer på er det viktigste for meg. Hvis vi gjør ting samlet, er vi vanskelig å slå. Vi må fortsette med Ødegaard og de andre spillerne.

Legg inn en kommentar