Intervjuer

Zidane: – De er kritiske til at det blir riktig

Zinedine Zidane var som vanlig blid og fornøyd ved start av pressekonferansen, men mistet noe av piffen i løpet av pressekonferansen.

Onsdag kveld venter en ny kamp for Real Madrid, hvor Real Valladolid denne gang kommer på besøk til Estadio Alfredo Di Stéfano. Motstanderen har åpnet sesongen med to uavgjort og et tap, men dette vil ikke si at Zidane undervurderer motstanderen. Han nevnte flere ganger i løpet av dagens pressekonferanse at Los Blancos er nødt til å forbedre seg, og samtidig forberede seg godt til den kommende motstanderen.

Som så mange ganger før så var det en blid Zidane som møtte opp til pressekonferanse, men pipen skulle fort få en annen lyd. Med spørsmål om spilletid, VAR, og en rekke meninger fra ulike journalister så ble franskmannen noe opprørt, og nesten på kanten til småsur. Igjen ble han konfrontert med at de unge ikke spiller, eller at spissene ikke spiller nok osv. Under kan du lese hva franskmannen hadde å si til de ulike temaene, og hvordan han svart på spørsmål om spilletid, VAR og liknende.

– Vi er nødt til å fortsette i samme spor som før. Vi vet at dette er tøffe kamper, og tøffe konkurrenter. Et lag som både på hjemme- og bortebane vil forsøke å lage så mye problemer som mulig, og det vi er nødt til å gjøre er å spille bra fra første til siste minutt. For å fortsette med det vi gjorde i forrige sesong så er vi nødt til å ha den samme motivasjonen, besluttsomheten og dedikasjonen som alle andre. Vi er på hjemmebane og vi ønsker å vinne denne kampen.

– Vi har mange muligheter. Jeg har en motivert tropp som alltid ønsker å vinne. Vi vet at vi både kan og er nødt til å forbedre oss, og det er det vi vil. Forbedre oss ved hjelp av trening, og deretter bruke spillerne til riktig tid. Vi jobber med det. Vi er nødt til å forholde oss rolige til disse tingene. Først og fremst på innsiden, for åpenbart så er det helt annerledes på utsiden.

Er laget i toppform? 

– Det er et godt spørsmål. Vi har hatt tre uker på oss, vi har ikke spilt mange kamper, kun en treningskamp. Vi er nødt til å –være selvsikre med det vi gjør, og det er ikke en rar sesong. Det er som det er. Vi er nødt til å være klare til enhver tid.

Kritikk av VAR

– Som du akkurat sa, de er kritiske til å få det korrekt. Jeg kommer ikke til å snakke om disse tingene, alle kan si akkurat hva de vil. Vi tenker på det vi må gjøre hver kamp fordi alt kan skje i løpet av et oppgjør. Ting kommer ikke til å forandre seg. Hva kan vi gjøre? Fokusere på vår jobb. Jeg liker å tenke på morgendagens kamp. Spillerne mine ønsker det samme, tenke på kampene fordi resten er utenfor vår kontroll. Jeg er ikke sint. Alle kan komme med deres mening, og det kommer de til å fortsette og gjøre. Det eneste jeg kommer til å si, ettersom det er sannheten, er at de er kritiske til at ting blir rett, for det var det som skjedde i den forrige kampen. Det er alt.

Begynne med to spisser

– Det viktigste er balansen i laget, ikke oppsettet. Jeg vet ikke om du kjenner til hva jeg gjør i disse kampene ettersom du har helt andre meninger… Til syvende og sist så handler det om lagets motivasjon, både når vi har ballen og når vi ikke har ballen. Det er det som er viktig. Slik er det uansett om vi spiller med to på topp som her om dagen, eller om vi spiller med kanter. Jeg mener heller ikke at kantspillerne er nødt til å holde bredde til enhver tid. Vi kan endre en rekke ting fordi vi har mange muligheter, og jeg er der for å bruke der. Du er nødt til å ta alt i betraktning. Spillerne som er her trener godt, og det er det jeg interesserer meg for. Jeg har en kamp i morgen, og det samme har spillerne. De er fokuserte på morgendagens kamp.

Bedre tropp enn i fjor

– Det er alltid sånn. Alle har noe de skulle sagt. I mitt hode så har jeg alltid den beste troppen. Uansett hva som skjer, så har jeg de beste. Real Madrid er alltid sånn. Det er derfor jeg sier at overgangsvinduet er åpent til 5.oktober, men er jeg er veldig fornøyd med det jeg har. Til syvende og sist så har vi mange gode spillere. Skal du ha inn flere spillere? På hvilket grunnlag? Det er allerede vanskelig nok å velge en startellever fordi de er alle veldig gode, og jeg kan velge alle sammen. Jeg er fornøyd, virkelig.

Vinícius Júnior og Rodrygo får ikke spille så mye? 

– Disse spørsmålene får meg til å le. Dette er Real Madrid, du vet det? Til syvende og sist, så er det som jeg sa lett å komme med en mening. Jeg er her hver eneste dag med spillerne, og det vi er nødt til å gjøre er å tenke på tingene vi allerede gjør. Kommer Vinícius Júnior til å spille i 34% av kampene? Og de andre i 32% og 31%? Dette kommer ikke til å forandre seg. Jeg kommer til å ha behov for samtlige spillere, men det er alltid de som spiller mer og de som spiller mindre.

– Jeg ønsker å vinne hver eneste kamp, og alle turneringer vi er med i. Spillerne er nødt til å være klare, og ting som foregår på utsiden hjelper ingenting. Om du har en tropp på 25 spillere, så er du fortsatt nødt til å velge ut elleve spillere. Alle ønsker å spille mer, og Vinícius Júnior er her for å forsøke og spille hver eneste kamp. Det er opp til treneren som velger, og i denne store og brede troppen så er jeg fornøyd med Vinícius Júnior. Det vi må gjøre er å fokusere på forberedelsene.

Hazard

– Han er veldig nære. Han trener med laget, og det er eneste er at vi vet at han ikke har stort treningsgrunnlag så langt. Det er det eneste. Han trener regelmessig med oss, og han har det bra. Vi kommer til å finne ut av hvordan vi skal gjøre det. Han ønsker å spille , og ikke bekymre seg over skaden. Det er det viktigste fordi det er en veldig lang sesong.

Varane

– Han er tilbake, og jeg tror ikke han noen gang mistet det. Han gjorde bare et par feil mot City, og jeg er hans trener, og jeg husker sesongen han hadde, hans reaksjoner, og kampen han spilte denne helgen. Det beviser at han er en fantastisk spiller, og hvilket nivå laget er på, for det er aldri lett å spille for Real Madrid. Vi interesserer oss ikke for hva folk sier. Det er alltid konkurranse, og du er nødt til å gjøre ting riktig. Jeg verdsetter besluttsomheten, og motivasjonen til å gjøre det bra, og det at man vinner igjen, og fokuserer på de riktige tingene.

Mayoral eller Jović

– Jeg kommer ikke til å svare på dette heller. Vi er alle her, også får vi se hva som kommer til å skje. Jeg kommer til å ha behov for alle spillerne som er her, og i stand til å spille. Om det er noen endringer, det vil tiden vise.

Begynnelsen av en ny lang sesong

– Det er små utfordringer vi har foran oss. Vi vet at liga-sesongen er lang, men jeg har et lag som alltid ønsker å prestere og vinne, hvilket hjelper oss til å oppnå det vi ønsker. Det er ikke lett fordi hver tredje dag så er du nødt til å bevise hvor god du er, og spille mot et lag som spiller med høyt tempo. Det er vanskelig, men vi liker å spille mot motiverte lag. Det å spille hver tredje dag er ikke lett, men det er sånn vi liker det. Vi er glade for å være i stand til å spille alle kampene vi er nødt til å spille, og spillerne er veldig motiverte. Vi kommer til å ha dårlige øyeblikk i løpet av en sesong, det er helt sikkert, men dette er en del av en fotballspiller sin karriere, og du er nødt til å akseptere at det kommer til å være perioder som er tøffe ute på gressmatta, men det er litt av det vakre med fotball også.

Hva tenker du om det Zidane hadde å si? 

Legg inn en kommentar