Retroartikler

Verdens rikeste mann redder Real Oviedo

Dagen fristen gikk ut kjøpte Carlos Slim aksjer for 2 millioner euro.

For et par uker siden skrev vi om den tradisjonsrike spanske klubben Real Oviedo og de økonomiske vanskelighetene de var kommet opp i. Klubben, som befant seg i øverste divisjon i Spania så sent som i 2001, trengte ca. €2 millioner innen 17. november for ikke å forsvinne.

Vi vet at flere av våre medlemmer engasjerte seg sterkt i saken etter at vi omtalte den, og vi har hørt fra flere at de kjøpte andeler i klubben for å hjelpe til. Sammen med Real Madrid CF, som blant annet kjøpte aksjer for €100.000, er de nå «medeiere» i denne historiske klubben.

Det er også meksikanske Carlos Slim – verdens rikeste mann. Supportere fra hele verden, bedrifter, lag og fotballprofiler, som for eksempel Juan Manuel Mata og Michu, samlet inn nesten €1.5 millioner, dessverre for lite til å skulle redde klubben på egen hånd. Det så derfor ut til at det kunne gå skeis for operasjon SOS Real Oviedo en stund, helt til Carlos Slim dukket opp. Meksikaneren, som har tjent opp mesteparten av formuen gjennom suksess i telekommunikasjonsbransjen, og skal være god for rundt €60 milliarder, spyttet inn €2 millioner (gjennom firmaet sitt Grupo Carso) siste dag, og tok med det majoriteten av eierandelen i klubben.

I en uttalelse har Oviedo sagt at Slim ønsket å involvere seg på grunn av klubbens historie i spansk toppfotball, og mer enn noe annet på grunn av den ekstraordinære støtten fra dens tilhengere.

Skrevet av Emil Bremnes. 

Legg inn en kommentar