Nyheter

Før kampen: Athletic Club (B)

Søndag er det klart for nok en viktig kamp i La Liga. På motsatt banehalvdel står Athletic Club, og Los Blancos må stikke av med seieren for å henge med i toppen.

Athletic Club – Real Madrid 

San Mamés, 16. mai – 18:30

La Liga, runde 37

Strive Sport

Real Madrid kommer som kjent fra en 4-1 seier mot Granada, og det betyr at det er kun to poeng opp til Atlético med to runder igjen.

Athletic ligger på niendeplass på tabellen, men har kun tre poeng ned til Cádiz på 12. plass, som betyr at laget kan falle flere plasser om det blir tap mot Real Madrid. Baskerne kommer fra skuffende oppgjør mot Huesca og Osasuna, men før det tok de en imponerende borteseier mot Sevilla.

Zidane sine menn har allerede møtt Athletic denne sesongen i La Liga på Alfredo Di Stéfano  og i den spanske supercupen på La Rosaleda. I førstnevnte ble det en komfortabel 3-1 seier, men Raúl Garcia sitt tidlige røde kort ga baskerne et vanskelig utgangspunkt. Uansett Benzema (2) og Toni Kroos stod bak scoringene som sørget for tre poeng i desember.

I semifinalen av Supercopa de España ble det et skuffende 2-1 nederlag, etter to scoringer fra Raúl Garcia. Benzema scoret Los Blancos eneste mål, og det betyr at franskmannen står med 3 scoringer denne sesongen mot Athletic.

Forrige sesong ga jevne, utfordrende og målfattige oppgjør mot Athletic. På eget gress ble det et skuffende 0-0 resultat og på bortebane kjempet Real Madrid seg til en knapp 0-1 seier. Oppgjørene mellom lagene er ofte nervepirrende og av det harde slaget, selv om Athletic ikke har slått Los Blancos siden 2015 har det endt uavgjort ved to anledninger på lagenes fem siste møter.

Til oppgjøret mot Real Madrid har hovedtrener Marcelino en skadefri tropp, noe som vil si at nøkkelspillere som Iñaki Williams, Iker Munain, Raúl Garcia, Unai Simon, Inigo Martinez, De Marcos og Yuri Berchiche er klare til dyst.

Troppen

Målvakter: Courtois, Lunin, Altube.
Forsvarsspillere: E. Militão, Nacho, Marcelo, Odriozola, Miguel.
Midtbanespillere: Modrić, Casemiro, Valverde, Isco, Blanco.
Angripere: Hazard, Benzema, Asensio, Vini Jr., Mariano, Rodrygo.

Mulig startellever: Courtois, Odriozola, Militão, Nacho, Miguel, Casemiro, Modric, Valverde, Asensio, Vinicius og Benzema.

 

Legg inn en kommentar