Intervjuer

Zidane: – VAR er der for å hjelpe

Torsdag kveld står fjorårets store overraskelse på motsatt banehalvdel, nemlig Granada. Laget endte på syvendeplass sist, og ligger i skrivende stund på 10.plass med Athletic Club kun et poeng over seg. Muligens har de prestert over evne både denne, og foregående sesong, men en ting er sikkert, Granada er ingen enkel motstander. De tok seg hele veien til kvartfinalene i Europa League denne sesongen, hvor de måtte gi tapt for Manchester United med 0-4 sammenlagt.

Ringrevene Soldado og Molina er spillerne med flest scoringer i ligaen for lilleputten, hvor de har kombinert for 15 scoringer seg i mellom. Diego Martínez har ledet laget flott, og anvender en god miks av unge og erfarne spillere. Nettopp dette med hovedtrener Martínez, og hvordan han har tatt Granada flere steg fremover var noe Zidane nevnte på pressekonferansen. I tillegg til dette snakket han hyppig om de tre «cupfinalene» som gjenstår i ligaen. En oversatt versjon av intervjuet kan du lese under:

– Først og fremst, så er jeg enig med deg. Granada er et veldig godt lag med en trener som gjør det briljant med sitt lag. Det er et nytt tøft oppgjør som venter for oss i morgen, men det kjenner vi til. Vi vet at vi er nødt til å være på topp i hver eneste kamp vi spiller, 100% fra start til slutt. Motstanderen ønsker å levere et godt resultat mot oss, og vi kommer til å forsøke og ta de tre poengene.  

– Vi har tre kamper igjen. Vi er først og fremst fokuserte på morgendagens oppgjør, og samtidig spille vårt spill. Spillerne ønsker å spille god fotball, og det er akkurat det vi skal forsøke å gjøre i morgen. Vi kommer til å kjempe, og samtidig gjøre alt i vår makt for å vinne oppgjøret. De tre poengene er alt som betyr noe for oss. Vi kommer til å gi vårt absolutt beste, uansett hva som skjer. Vi er ikke i stand til å spå hva som kommer til å skje, men jeg kan fortelle deg at vi kommer til å kjempe ute på gressmatta, og gjøre alt for å vinne ligaen. Vi får telle opp til slutt, og se hvordan det har gått.

Dømming

– Alle har hver sin jobb å gjøre, og jeg kommer ikke til å snakke om dommerne noe mer. Jeg har troen på fotball. Vi kommer til å gjøre jobben vår, og så får alle andre gjøre deres. Om jeg skal komme med en uttalelse hver eneste gang så kommer det til å skape en storm for ingen grunn. Det er tre kamper igjen, og vi er nødt til å fokusere på våre jobber, hvilket er det vi kan kontrollere.  

– Jeg kommer ikke til å snakke om den kontroversielle situasjonen. Alt jeg ønsker er at det skal være tydelig for alle parter. VAR kommer alltid til å hjelpe, ettersom det er noe som er kommet inn for å hjelpe fotball. Det er grunnen til at vi har VAR, og alt jeg sier er at det er behov for tydelighet på spesifikke situasjoner. Om du spør meg om fotballfolk burde sette seg ned, og diskutere dette, hvor de til slutt kommer ut med at «det har alltid vært slik for alle», så sier jeg ja. Så er alle parter enige. 

Evaluering av sesongen

– Vi kan vinne ligaen, og vi kan tape den. Det viktigste er at vi gir absolutt alt i hver eneste kamp, og at vi presterer ute på gressmatta. Det er en veldig lang sesong, og vi har gjort noen gode prestasjoner. I Real Madrid så er du alltid nødt til å levere en god sesong. Det er gode øyeblikk, og det er dårlige øyeblikk i løpet av sesong. Vi gjør vårt absolutt beste hver eneste sesong, men jeg kommer ikke til å si at dette har vært en dårlig sesong, for en dårlig sesong er en sesong hvor man ikke gir absolutt alt ute på gressmatta.

– I 2017 da vi vant ligaen så var det en fantastisk sesong, hvor vi vant ligaen i siste kamp, og vi kunne samtidig tapt den. Det viktigste er å gi alt du har å gi i livet, for du kan ikke kontrollere alt. Det eneste du kan kontrollere er hva du selv gjør, og etter det så skjer det som skjer. 

Castilla

– Førstelaget er alltid viktig, men Castilla er også viktig for oss. De har veldig mye å spille for, men om vi trenger spillere så henter vi de fra andrelaget. Det er det beste for alle parter. Jeg kommer godt overens med Raúl, og vi har konstant kommunikasjon vedrørende avgjørelser.

Fans tilbake på tribunene

– Jeg tror de kommer til å avgjøre det i dag eller i morgen. Vi venter i spenning på å få vite om det vil være tilskuere på tribunene for de siste to kampene. Om det er tilskuere så er det bedre fotballen som helhet, og for fansen. Det vil si at man nærmer seg normalen, hvilket er hva alle ønsker. Jeg bruker som oftest å se kampene om jeg kan for jeg er som oftest hjemme. Jeg ser på kampene fordi jeg liker fotball. 

Jobber du allerede med fremtiden? 

– Nei. Det eneste jeg tenker på er de siste tre kampene. Du stiller et intelligent spørsmål, men jeg beklager for jeg kommer til å repetere at det er tre kamper igjen, og det er det jeg fokuserer på. 

Overganger

– Det er mye som har blitt diskutert her. Det er Real Madrid. Vi vet at folk liker å snakke om overganger, om endringer, men til syvende og sist så er ikke dette øyeblikket for å snakke om dette temaet. Det eneste spillerne tenker på er de siste tre kampene, og det er alt de tenker på. Jeg er glad fordi jeg kan se de fokusere intenst på de tre siste kampene, og det er det viktigste, når jeg ser at spillere kun fokuserer på de tre kampene så er jeg glad. 

Hva tenker du om det Zidane hadde å si før kampen mot Granada?

Legg inn en kommentar