Intervjuer

Zidane: – Vi ønsker å gå til finalen

Real Madrid er i god form for tiden med fire strake seire. I Champions League har de hvitkledde fra Madrid røket ut i åttedelsfinalen i to sesonger på rad. I 2018/19-sesongen var det Ajax som ble for sterke over to kamper, mens Manchester City tok skalpen på Real Madrid forrige sesong. Zinedine Zidane liker det han har sett av sine gutter i det siste, og mener at de må holde det gående.

– Vi har gjort det bra i det siste og ønsker å bygge videre på det. Det er en annerledes kamp, men det tenker vi ikke på. Vi vet at det blir tøft, men vi er påskrudde og har tro på oss selv. Vi ønsker å nå finalen, og hver eneste gang Real Madrid går på banen for å spille kamp, er det for å vinne. Alle kamper er som en finale for oss.

Atalanta har imponert i Serie A denne sesongen, og det er kun Inter som har scoret flere mål enn Bergamo-klubben. Det er et lag som baserer mye av spillet sitt på det offensive, noe Zidane også er fullstendig klar over.

– Det er et veldig angrepsorientert lag. Vi vet hvor gode de er, og de har noen fantastiske spillere. De er ekstremt godt trent, men jeg liker ikke å sammenligne dem med andre. Atalanta er Atalanta, så kommer Real Madrid også til å spille en god kamp.

Real Madrid mangler flere viktige spillere til denne kampen. Sergio Ramos, Dani Carvajal, Fede Valverde, Eden Hazard, Karim Benzema og Rodrygo er blant dem som må stå over første oppgjør i Italia.

– Vi må tenke på de som er her. Vi kommer alltid til å forsøke og vinne. Aldri har vi vært fornøyd med noe annet enn seier.

Det har vært mange spekulasjoner om Zidanes framtid som Real Madrid-trener denne sesongen. Laget lå lenge mange poeng bak serieleder Atlético Madrid i LaLiga, og røk også ut av den spanske Supercupen og Copa del Rey. Mange hevder at franskmannens framtid i Madrid avhenger av hvordan de hvitkledde gjør det i Champions League. Det er han ikke enig i.

– Det handler ikke bare om Champions League. Det handler om jobben man legger ned på daglig basis. Alle kamper her er viktige, det er noe vi er vant til. Vi nyter til og med å spille under press. Det er bare sånn fotball er. Vi vet hvor heldige vi er som får spille.

Isco blir etter alt å dømme den eneste utespilleren fra A-laget som starter morgendagens kamp på benken. Den vil ellers bestå av Castilla-spillerne Altube, Gutierrez, Chust, Blanco, Arribas og Duro. Zidane fikk spørsmål om framtiden til unge spillere på akademiet, og hvordan sjansene deres er for en dag å bli et fullverdig medlem av A-stallen.

– For at en spiller skal utvikle seg, er det helt avgjørende å få spilletid. Det er vanskelig her siden det er så mange spillere. Derfor ender mange av dem på utlån, hvor de får en sjanse til å utvikle seg. Man kan finne mange sånne eksempler i Real Madrid. Det er det vi ønsker for våre akademi-spillere. Så er det dessverre ikke alle som får en sjanse i Real Madrid, men muligheten er der.

Til slutt fikk han spørsmål om hvordan laget skal håndtere fraværet av Karim Benzema. Spissen er ute med en skade, noe som gjør at det blir Mariano som må brette opp ermene og forhåpentligvis levere de scoringene Real Madrid-trenger for å få et godt utgangspunkt.

– Vi har ingen forklaring på alle skadene, men det er veldig dumt for oss. Starten på sesongen var ikke optimal, men det gjelder alle andre lag også. Sånn er dessverre situasjonen, men vi har andre spillere som skal gjøre jobben for oss. Vi har forberedt oss godt til denne kampen, og det handler om soliditet, sjanseskaping og fortsette å gjøre det vi har gjort fram til nå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.