Nyheter

Klokt av Ødegaard å forlate klubben

Det er mye som skjer i Real Madrid for tiden. Denne uken har Real Madrid røket ut av to turneringer, konktraktsituasjonen til Sergio Ramos henger fremdeles i luften, Zinedine Zidane er satt under lupen og i tillegg skal Martin Ødegaard ha fortalt klubben at han ønsker å finne seg en ny klubb i jakten på spilletid og videre utvikling.

Jose Felix Diaz i MARCA sier at det er flere klubber som er interesserte i Martin Ødegaard, men at det er Real Sociedad som leder an i kampen. Ødegaard spilte i San Sebastian i 19/20-sesongen, og der ble han en populær skikkelse blant supporterne og innad i klubben. 22-åringen skal selv være mest lysten på en retur til Baskerland, til tross for interesse fra en klubb som Arsenal.

Kilder tett på Real Sociedad hevder at baskerne er lystne på å inkludere et kjøpsopsjon når det eventuelle lånet utløper, men det er ikke sikkert at Los Blancos er lystne på å miste et stort talent de har eid siden han var 15 år.

Martin Ødegaard og de han har rundt seg har hele veien hatt fokus på utvikling. Han har stadig tatt steg. Det startet med utlån til to forskjellige klubber i Nederland, før han forrige sesong demonstrerte sine fantastiske kvaliteter i Real Sociedad. Det er en klubb han har god kjennskap til, treneren bygde mye av spillet rundt han forrige sesong, og sjansene for spilletid er langt større der.

Zinedine Zidane har havnet i en situasjon hvor han ikke har mulighet til å eksperimentere med laget. Selv om de fleste rapportene tyder på at han vil sitte ut sesongen, så har ikke Real Madrid råd til å tape flere kamper i LaLiga. Hvert eneste tap vil følges med argusøyne av ledelsen, og i Champions League er det per dags dato svært urealistisk å skulle tro at Madrid kan nå langt.

Et utlån høres fornuftig ut for den norske midtbanespilleren. Han vil få spilletid, kjærlighet og ro i San Sebastian. Samtidig er det store sjanser for at det er en ny trener som sitter på trenerbenken i Madrid når datoen viser august 2021. Og hvem vet, kanskje den treneren har mer lyst til å benytte seg av Ødegaards kvaliteter enn det Zidane gjør.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.