Nyheter

100 kamper i LaLiga Santander

Thibaut Courtois nådde en ny milepæl i gårsdagens kamp mot Alavés da han spilte sin kamp nummer 100 for Real Madrid i LaLiga Santander.

Den belgiske burvokteren til Real Madrid nådde en ny milepæl under gårsdagens kamp mot Alavés, hvor han var på banen for gang nummer 100 i LaLiga Santander for Los Blancos. I 2018 kjøpte Real Madrid den høyreiste sisteskansen fra Chelsea etter at han ble kåret til mesterskapets beste keeper i VM samme år. Overgangssummen var på €35M, og belgieren har siden hans ankomst vært førstevalg i klubben fra den spanske hovedstaden. Selv om den første sesongen ble sett på som en av det middelmådige slaget, så har han etter den tid storspilt i den spanske hovedstaden, og vært en av klubbens beste spillere.

Sesongen 2018/19 var han første sesong i klubben, og han var på banen 35 ganger ettersom han måtte vike for Keylor Navas i enkelte kamper. Belgieren slapp inn 48 mål på 35 kampene, og holdt nullen ti ganger. I LaLiga Santander var han på banen 27 ganger, hvor han slapp inn 36 mål og holdt buret rent åtte ganger. Som nevnt tidligere så blir sesongen sett på som en av det middelmådige slaget, men personlig mener jeg at Courtois fikk unødvendig mye kritikk da forsvaret tidvis spilte ekstremt svakt.

Thibaut Courtois
VIKTIG: Et av bildene som reflekterer snuoperasjonen til Thibaut Courtois i Real Madrid-drakten, da han gjør en god redning i en Champions League-kamp høsten 2019.

Den påfølgende sesongen, altså sesongen 2019/20 ble en av det spesielle slaget da andre halvdel ble kraftig forsinket av COVID, men her fikk belgieren for alvor sitt gjennombrudd i den spanske hovedstaden. Courtois var på banen 43 ganger, hvor han kun slapp inn 32 mål, og totalt holdt buret rent hele 21 ganger. I LaLiga spilte han 34 kamper, hvor fasiten viser til 20 baklengsmål, og hele 18 rene bur. Faktisk spilte sisteskansen så bra at han fikk en 6’er på børsen vår etter sesongen, og han befestet seg som en av de aller beste målvaktene i verden. Faktisk ble han også kåret til den beste målvakten i LaLiga Santander, hvilket ble hedret med Zamora-troféet.

Forrige sesong, sesongen 2020/21 så var forventningene høye til den belgiske burvokteren etter en strålende sesong i forveien hvor ligagullet ble sikret, og nok en gang innfridde han. Faktisk spilt Thibaut Courtois alle kampene Real Madrid spilte den sesongen, med unntak av et oppgjør, nemlig i Copa del Rey. Totalt var han på banen 51 ganger, hvor han slapp inn 44 mål, og samtidig holdt buret rent 21 ganger. I LaLiga Santander spilte han samtlige 38 kamper, slapp inn kun 28 mål og holdt buret rent hele 17 ganger. Igjen spilte han til en 6’er på børsen i redaksjonen vår, og han har totalt sett vært en strålende signering for Real Madrid.

RENT BUR: Thibaut Courtois holdt nok en gang buret rent, og her reddet han i duellen mot Borja Iglesias.

Fasiten viser da altså til at han har spilt 100 kamper for Real Madrid i LaLiga Santander fordelt på 4 sesonger, hvor han har vunnet 63 ganger, sluppet inn 85 mål, og holdt buret rent 43 ganger. Det vil si at han har holdt buret rent i 43% av kampene han har spilt for Real Madrid i den spanske ligaen, og samtidig vunnet ligaen en gang. Overgangen til Thibaut Courtois har vært en eneste suksesshistorie, og de €35M Real Madrid betalte for han har vært verdt hver eneste krone. Forhåpentligvis går han en ny suksessfull sesong i møte, hvor han blir en av bærebjelkene i laget.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.